Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?
 
uros11
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1623
Pridružen: Če nov 08, 2007 9:52 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a uros11 To mar 26, 2013 11:33 am

Sledi ti začasen odvzem vd. To bo storil sodnik za prekrške. Ti greš lahko k posebnim zdravnikom, ki ti napišejo mnenje, na podlagi katerega ti sodnik začasno do konca postopka vrne vd. V postopku ti bo ugotovil prekršek in izrekel pike. Odločbo, ko bo pravnomočna, bo poslal na ministrstvo, kjer ti bodo ugotovili, da imaš dovolj pik. Nato bodo obvestilo o pikah poslali nazaj sodniku za prekrške, ki ti bo izrekel prenehanje veljavnosti vd. Po pravnomočnosti lahko daš predlog, da se ti vd začasno vrne in da te dajo na preskusno dobo. In če si priden, te bodo dali in vrnili vd.

Na kratko je to to.
 
Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec
 
Prispevkov: 200
Pridružen: Če jun 29, 2006 5:21 pm
Kraj: vsepovsod

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Matevz S. To mar 26, 2013 7:58 pm

Sicer je že predhodnik skoraj vse povedal.

Ker si storil prekršek za katerega je predpisano tolikšno število kazenski točk, da to pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ti vozniške niso vzeli samo za 24 ur, ampak so ti takoj izrekli ukrep po 113a. členu ZP-1, ki pomeni, da od tega trenutka naprej ne smeš vozit motornih vozil (niti mopeda), vozniško pa gre skupaj z obdolžilnim predlogom v roku 5 dni na sodišče, ki bo najprej odločalo o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju - ponavadi ta ukrep podaljšajo do izdaje sodbe o prekršku (globa+ kazenske točke). Pomembno je tudi to, če te v času tega ukrepa ustavijo, brez da storiš kakšen prekršek, se ti zaseže vozilo in poda še en obdolžilni predlog za kazen po ZMV, ker si vozil v času začasnega odvzema v.d. - globa + 18 kt. Ta ukrep je vnešen v evidenco vozniških dovoljenj in je viden vsem policistom, ki te bodo preverjali.

Od sodišča boš sicer dobil najprej sklep o odločitvi o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju, lahko se pritožiš, vendar mislim, da ne bo kruha iz te moke. vsaka šola pač nekaj stane!

lp
 
bunny01
Uporabnik
 
Prispevkov: 970
Pridružen: Sr dec 28, 2005 10:48 am
Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a bunny01 Če mar 28, 2013 12:44 pm

123belt123 je napisal/-a:A ja pa se to me zanima ko berem po forumih zakaj vsem pokaze da so napihali 0.58 in ne 0.59 ali 0.61. Ali imajo tok kaj nstimano napravo ali je to najvec koliko pokaze.
hvala in lp



Ja ja policija je samo tebe čakala in ti naštimala rezultat 0,58 mg/l. :roll: :mrgreen:

Sodišče ti bo izreklo kazen najman 1200 eur verjetno več skupaj s stroški postopka itd... če boš dobro zagovarjal na zaslišanju zakaj ti sodišče še vozniške ne bi vzelo imaš možnost, da ti sodišče izreče še 17 KT in obdržiš vozniško. Če pa imaš že prej KT pa se poslovi od vozniškega za dobo, ki ti jo bo sodišče določilo.

Aja dopolnitev.Prebral sem da si voznik začetnik v tem primeru se nimaš kej zagovarjat odvzem vozniškega dovoljena sledi.Amen.
 
123belt123
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 92
Pridružen: Ne dec 11, 2011 9:32 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a 123belt123 Pe mar 29, 2013 1:34 pm

Zdravo vsem! V
Evo danes sem dobil iz okrajnega sodisca zahtevo za pisni zagovor. V tem tudi pise da lahko v 8 dneh podam pisni zagovor ali ustno zaslisanje. Mi lahko kdo pove ki ima s tem izkušnje kaj je bolje pisno ali ustno in ce kaj ustno stane ko grem na sodišče in kako se prijavtit na ustno zaslisanje.
Hvala in LP!
 
uros11
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1623
Pridružen: Če nov 08, 2007 9:52 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a uros11 Pe mar 29, 2013 2:27 pm

Nič te ne stane. Edina razlika je, da vidiš sodnika pred izdajo sklepa. Nič drugega.
 
123belt123
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 92
Pridružen: Ne dec 11, 2011 9:32 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a 123belt123 Pe mar 29, 2013 3:39 pm

Kok se pa dogovorim za ustno. Kaj se narocim preko telefona ali napisem pismo.
Hvala
 
Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1800
Pridružen: Če apr 29, 2004 4:34 pm
Kraj: Savinjska regija

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Templar Pe mar 29, 2013 3:45 pm

1. Predlagaj ustni zagovor in se pokesaj na njem
2. V skladu z 200.d členom Zakona o prekrških predlagaj odložitev kazni, kar lahko narediš PO pravnomočnosti sklepa o prenehanju v 15 dneh, istočasno pa predložit zdravniško potrdilo v skladu s tem zakonom. Določena ti bo poizkusna doba...

Odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja
202.d člen

(1) Sodišče sme storilcu prekrška, kateremu je s sklepom izreklo prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, izvršitev te sankcije odložiti pod pogojem, da storilec v času, ki ne sme biti krajši od šest mesecev in ne daljši od 24 mesecev (preizkusna doba), ne stori hujšega prekrška in če v roku, ki ga določi sodišče, izpolni obveznosti, ki jih določi sodišče na podlagi zakona o voznikih in o tem sodišču dostavil dokazilo.

(2) Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko vloži storilec prekrška, ki mu je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, v 15 dneh od pravnomočnosti oziroma od dneva vročitve pravnomočnega sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja pri sodišču, ki je odločilo o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sodišče v sklepu, s katerim je odločilo o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, storilca prekrška pouči o možnosti vložitve predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ter pogojih in roku za vložitev. Vložitev predloga zadrži izvršitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja do odločitve o predlogu.

(3) Storilec prekrška mora sodišču s predlogom posredovati tudi zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu po zakonu o voznikih, če ga ni predložil že v postopku za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja.

(4) Če storilec prekrška ne predloži zdravniškega spričevala iz prejšnjega odstavka, se predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja zavrže.

(5) Pri odločanju o odložitvi izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja sodišče upošteva osebnost storilca, njegovo prejšnje življenje, njegovo obnašanje po storjenem prekršku, stopnjo njegove odgovornosti za prekršek, okoliščine, v katerih je storil prekršek, ter na tej podlagi oceni, ali je mogoče pričakovati, da ne bo več ponavljal prekrškov in da bo izpolnil obveznosti po zakonu o voznikih. Za ugotovitev teh okoliščin sodišče lahko razpiše narok, na katerega povabi storilca prekrška. Če storilec na narok ne pride in izostanka ne opraviči, se šteje, da je predlog umaknil. V vabilu na narok je treba storilca poučiti o posledicah neopravičenega izostanka.

(6) V izreku sklepa, s katerim ugodi predlogu za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, mora sodišče navesti čas trajanja preizkusne dobe in obveznosti po tem zakonu in po zakonu o voznikih, ki jih mora storilec prekrška izpolniti, ter rok za predložitev dokazil o izpolnitvi teh obveznosti. V obrazložitvi sklepa mora sodišče navesti razloge za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja in za določitev posameznih obveznosti, ki so naložene storilcu. V pravnem pouku mora sodišče storilca posebej poučiti o posledicah, če v roku ne bo izpolnil določenih obveznosti.

(7) Obveznosti iz prejšnjega odstavka sta udeležba v programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo ali udeležba v ustreznem rehabilitacijskem programu po zakonu o voznikih. Sodišče pri določitvi obveznosti upošteva število, naravo in pomen prekrškov vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki so bili podlaga za prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ugotovitve in predloge v zdravniškem spričevalu o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu in druge okoliščine, ki so pomembne za odpravo vzrokov kršitev pravil cestnega prometa pri storilcu.

(8) V izreku sklepa iz šestega odstavka tega člena sodišče naloži storilcu tudi obveznost, da v roku, ki ni daljši od 15 dni od pravnomočnosti sklepa oziroma prejema pravnomočnega sklepa, predloži dokazilo o vključitvi v ustrezen program z navedbo imena in naslova izvajalca pooblaščenega po zakonu o voznikih. Po prejemu dokazila sodišče sklep vroči izvajalcu programa, ki je dolžan sodišču posredovati potrdilo o opravljenem programu oziroma obvestilo, če se storilec programa ni udeležil. Če je storilcu določena obveznost udeležbe v programu zdravljenja odvisnosti, sodišče v izreku sklepa določi tudi roke, v katerih je izvajalec dolžan obveščati sodišče o poteku in uspešnosti izvajanja programa.

(9) Zoper sklep o zavrženju ali zavrnitvi predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko storilec vloži pritožbo v osmih dneh od dneva vročitve sklepa. Pritožba ne zadrži izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. O pritožbi odloči višje sodišče s sklepom, ki ga izda v 15 dneh od prejema spisa.

(10) Sklep o odložitvi izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja se vpiše v skupno evidenco kazenskih točk iz 207. člena tega zakona in v evidenco izdanih vozniških dovoljenj.

(11) Zastaranje izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja začne teči po poteku preizkusne dobe.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
 
123belt123
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 92
Pridružen: Ne dec 11, 2011 9:32 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a 123belt123 So mar 30, 2013 9:28 am

Hvala ti templar za to besedilo. Mi lahko se prosim poves kok se zmeniti za ustni zagovor, kaj se poklice na sodišče ali se napise prosnjo.
 
Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1800
Pridružen: Če apr 29, 2004 4:34 pm
Kraj: Savinjska regija

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Templar So mar 30, 2013 10:32 am

123belt123 je napisal/-a:Hvala ti templar za to besedilo. Mi lahko se prosim poves kok se zmeniti za ustni zagovor, kaj se poklice na sodišče ali se napise prosnjo.


Podrobno preberi kar si dobil, sem skoraj 100% da piše, drugače pa pokliči na sodišče, ki ti je to poslalo, v času uradnih ur.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
 
123belt123
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 92
Pridružen: Ne dec 11, 2011 9:32 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a 123belt123 Po apr 29, 2013 10:30 pm

Zdravo vsem voznikom in ostalim. Malo se oglašam po dolgem času. Ze vnaprej hvala vsem za pomoč ki ste mi pomagali z nasveti. Stvar pa je taka imam eno dobro in slabo novico. Najprej sem opravil zdravniski pregled in pshiloga (cca. 130€) ter ko sem dobil izvide sem jih poslal na sodišče. Potem sem imel ustno zaslišanje na sodišču in sem moral povedati lepo zgodbico in se kesati svojih dejanj. Čez kakšen teden sem dobil sklep o vrnitvi začasno odvzetega vozniškega dovoljenja kjer je pisalo da se mi lahlo vrne vozniško. Evo in danes sem ga sel iskat na upravno enoto ter ga dobil nazaj. Še pol dneva nisem bil vesel sem ze dobil po posti sodbo iz sodišča za kazen. Kazen mi znasa 1200 €. Zdaj me pa zanima ali je to vse kar bo za placat ali bo se obravnave in drugo posebej in ce se da kok zmanjsati kazen oz na kak drug nacin ker sem trenutno brezposelen in financno slab. Se za vse druge ki so v isti situaciji kot jaz vam lahlo povem da ce ste voznik zacetnik in ste isto naredili napako vam povem da lahlo vseeno dobite nazaj vozniško zato ne obupajte. Se nasvet nehhajte piti alhkohol od tistega dne pa vse do zdravniskega ker vam bo to pomagalo na sodicu tudi pive ne spiti ker jim pokaze baje tudi za mesec dni nazaj. Vozite po pameti in previdno, ko enkrat nekaj pomembnega izgubiš se šele takrat zaveš kaj si imel in kaj izgubil zato res se enkrat po pameti. Aja pa se to jaz nisem imel prej se nobenega prekrška.
Hvala in lep pozdrav.
 
Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček
 
Prispevkov: 2497
Pridružen: Po jun 25, 2012 9:34 pm
Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a ojnica Sr maj 01, 2013 10:50 pm

Vozniki, ki bodo za volan sedli pod vplivom drog ali alkohola, prejmejo kazen:

do vključno 0,5‰ (0,5g alkohola/kg krvi oz. 0,24mg alkohola/l izdihanega zraka) - velja le za voznike, ki jim je določena meja 0,0‰ alkohola = 300 EUR + 4 točke,
od 0,5‰ (0,5g alkohola/kg krvi oz. 0,24mg alkohola/l izdihanega zraka) do 0,8‰ (0,38 mg/l) = 600 EUR + 8 točk,
od 0,8 do 1,1‰ (0,38 mg/l - 0,52 mg/l) = 900 EUR + 16 točk,
več kot 1,1‰ (0,52 mg/l) oz. vožnja pod vplivom prepovedanih drog ali odklonitev preizkusa = 1.200 EUR + 18 točk + pridržanje voznika od 6-12 ur in prepoved vožnje.

Če si dobil 1200 evrov kazni to pomeni 18 kazenski točk avtomatsko ti tu preneha veljati vozniško in kukr je meni znano ko te enkrat dobijo in tolk napihaš se ne izmuzneš pa če si šofer kamiona in ti je to vsakodnevno delo. Njih to ne zanima, plačat moraš edino zmeniš se ne obroke, če nimaš potem nimaš, gre naprej in taka kazen potem naraste.

Je šel brat po istih sledeh, samo eni so dobili vozniško nazaj češ da jim velja, ampak v reg. bi policajem spisal, da ni veljavno...tko da te spet oberejo.

Najbolje se je obrnit na tiste, ki imajo to čes.

Sicer pa nisi edini primer, jaz poznam velik zgodb in tukajšnje okolice, ko so jih dobil, eni so brez vozniškega, drugi so bili pridni in so šli ponovno delat, plačal kazen.

Sam sem samo 1x spil 2 piva, ampak je minil od vožnje že kar nekaj ur + delal sem, kok bi napihal ne vem, ampak nikoli več ne bom sedu za volan, če bom spil 2 piva in več.

Drugače pa vsem je bilo jasno povedan, sporočen, da so take in take kazni....sram je lahko tistih, ki se veselo vozijo domov pijani in jih še niso dobil, jaz potem moram na cesti gledat take ko vozjo mal po desni strani, mal po levi, mah sej zdej smo menda vsi pijanci zaradi cest in teh pu*kanih lukenj. Pi*anci pa očitno trezni k sam naravnost šibajo sred dneva :lol: :D
 
Bici jr.
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 5
Pridružen: Če maj 30, 2013 3:43 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Bici jr. Pe maj 31, 2013 3:26 pm

123belt123, bi me lahko kontaktiral? Imam namreč podobno situacijo in me zanima kakšen je točen postopek, jaz pa tebe nekako ne morem kontaktirati :)


LP
 
Bici jr.
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 5
Pridružen: Če maj 30, 2013 3:43 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Bici jr. Če jun 13, 2013 2:35 pm

123belt123... sem prejel tvoje zasebno sporočilo, žal pa jih ne morem pošiljati (ker imam verjetno premalo prispevkov).
Prosim, če je kakšna možnost, da mi na ZS pošlješ e-mail naslov, ker imam par vprašanj.

LP.
 
hondaaudi
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Pe jun 14, 2013 1:46 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a hondaaudi Pe jun 14, 2013 1:53 pm

123belt123 tudi jaz te prosim če mi lahko na ZS pošlješ svoj mail, ker prav tako ne morem pošiljati sporočil. Imam pa tudi jaz nekaj vprašanj.
 
123belt123
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 92
Pridružen: Ne dec 11, 2011 9:32 am

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a 123belt123 Pe maj 02, 2014 8:35 pm

Zdravo spet po dolgem času.
Evo mi je uspelo nekako premagati vse ovire in tudi eno leto vožnje brez alkohola. Me je res izučilo pred enim letom. Zdaj me pa še par vprašanj zanima če kdo mogoče ve kaj se zgodi po enem letu. Imel sem 12 mesecev pogojno izpit. V tem času nisem imel nobenega prekrška. Opravil sem tudi vse pogoje sodišča in tudi položnice z teškim srcem poplačal Pred parimi dnevi je bilo 12 mesecev. Ali mi zdaj sledi zopet sodišče, ali imam še vedno 18 kazenskih točk? Tudi januarja sem postal stari voznik. Kako je s kazenskimi ali se avtomatsko zbrišejo oz. kje bi se dalo zvedeti za te kazenske. Kaj se pokliče na sodišče ali se kako posebno prošnjo kam pošlje? Rad bi se jih nekako znebil. Drugače pa hvala vsem ki ste meni in drugim pomagali da sem dobil nazaj izpit. Ni kaj vsaka šola nekaj stane :).
Hvala in LP!
 
Uporabniški avatar
Axi
Novinec
 
Prispevkov: 116
Pridružen: Ne okt 27, 2002 12:45 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Axi So maj 03, 2014 10:27 am

Zdaj imaš 0 točk in to je to. Na tem linku http://www.mp.gov.si/si/storitve/potrdila_in_obrazci/ imaš obrazec za kazenske točke. Izpolniš, pošlješ (lahko tudi po mailu skenirano) in dobiš na dom podatek o stanju točk.
 
Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma
 
Prispevkov: 1122
Pridružen: Pe feb 25, 2005 4:28 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a Gapiii So maj 03, 2014 11:05 am

Pa upam, da nisi bil trezen za volanom zdaj samo 1 leto in je bila to dobra šola za naprej. Ne vozi pijan, hitro gre kaj narobe in bo kazen in odvzem najmanjša stvar.

Lp, G
 
superca
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: Po avg 17, 2015 3:40 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a superca Po avg 17, 2015 3:43 pm

prepovedano oglaševanje
Vse o vozniškem izpitu na enem mestu: Vozniski-izpit.com
 
Uporabniški avatar
honeybee
Novinec
 
Prispevkov: 267
Pridružen: Če jun 04, 2015 9:38 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a honeybee Po avg 17, 2015 4:11 pm

Spam sporočilo?

lp
darkside
 
VW T4
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 646
Pridružen: Če okt 10, 2013 5:21 pm

Re: odvzem vozniske zaradi alkohola

Napisal/-a VW T4 Po avg 17, 2015 6:57 pm

Koliko časa sedaj veljajo točke? Kolikor sem vedel je bilo 3 leta, vendar sem sedaj zasledil, da naj bi bilo manj?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov