| Prejšnja tema :: Naslednja tema |
| avtor |
Sporočilo |
Slide

|
|
| Joie de vivre! je napisal: |
Slovenci res nimate pojma o avtomatskih menjalnikih.
7G-Tronic in SMG nimata dveh sklopk. 7G-tronic je klasični avtomatski menjalnik s pretvornikom navora, takim kot v Oldsmobileu leta 1939, SMG pa je robotiziran ročni menjalnik z ENO sklopko. Edini menjalnik z dvojno sklopko je do sedaj folcvagnov DSG.
Vozil sem dva avtomatika, in sicer Corso EasyDrive, ki premore robotski menjalnik in XM-a s klasično avtomatiko. Lahko vam povem, da robotiziranec ne pride do kolen klasični avtomatiki, njegove prednosti so le prednosti ročnih menjalnikov, to je za malenkost boljši pospeški ter manjša poraba. Pravo udobno vožnjo nudijo le klasika in pa seveda CVT, vendar se mi slednji zdi dolgočasen. Kajti tudi če je avtomatik, je vseeno lepo poslušati prestavljanje.
LP
J. de Vivre |
Kdo je pa govoru da ima SMG dve sklopki...ti si zdaj samo toplo vodo odkril, ki jo je odpru že kdo drug vključno z mano  _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Joie de vivre!

Pridružen: četrtek, 10.02.2005 13:25 objav: 4294 Kraj: Gorenja vas
|
|
Očitno sem preveč površno preletel vse poste. Se posipam s pepelom.
LP
J. de Vivre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slide

|
|
| Joie de vivre! je napisal: |
Očitno sem preveč površno preletel vse poste. Se posipam s pepelom.
LP
J. de Vivre |
Ni panike
Pozdravljen na forumu  _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
_Jerry_
Poznavalec foruma

Pridružen: četrtek, 22.07.2004 13:55 objav: 1199 Kraj: Ljubljana
|
|
| Slide je napisal: |
Pozdravljen na forumu  |
Welcome tudi z moje strani  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Joie de vivre!

|
|
Še na nobenem forumu nisem prejel toliko dobrodošlic. Prijazni ste!
LP
J. de Vivre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
monster_d

Pridružen: ponedeljek, 24.06.2002 10:11 objav: 9784 Kraj: Ptuj
|
|
ni ga lepsega kot
Manual itak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Joie de vivre!

|
|
Tudi jaz rad šaltam, vendar vseeno mislim, da k nekaterim vrstam avtomobilov pa le paše avtomatika: višji srednji razred, višji razred, luksuzni razred, enoprostorci, avtobusi.
Tudi meni osebno bi kdaj prav pasalo, da bi avto šaltal sam namesto mene. Super ideja se mi zdi DSG, ki omogoča udobno avtomatsko menjavanje kakor tudi dinamično ročno.
LP
J. de Vivre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PiPi1883
Novinec

Pridružen: ponedeljek, 20.12.2004 0:01 objav: 63 Kraj: Hrastnik
|
|
Stvar okusa. Jaz osebno nebi nikoli vzel avtomatika.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slide

|
|
No jaz ga pa nikoli ne bi imel v recimo BMW-ju...SMG morda...steptronic ni šans...
Medtem ko bi na stara leta komot se vidu v enem AUDI A6 3.0 TDI quattro avant tiptronic...brez problema, luksuz, udobje in le občasna elegantna športnost...enako kak enoprostorec...tam je športnost zadnja stvar...in bi bil avtomatik več kot dober...
Ampak športen avto in avtomatika...ne hvala  _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ringeraj
Novinec

Pridružen: ponedeljek, 14.02.2005 1:01 objav: 22 Kraj: crnomelj
|
|
jst mam e klaso 00 l automatik! recem pa sam to tist ki pravi da je automtik za en falus in da z njim ne mores divjat pa tako dalje............
ga se ni probal vozit dlje kot 100km! al pa ga se sploh ni vozu! in mu jst povem da je se sto let za leseno zlico!
jst osebno sem ga vzljubu in ostajam pri njem!
drugim pa nasvet probaj juho pol pa govori da ni slana! _________________ zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slide

|
|
| ringeraj je napisal: |
jst mam e klaso 00 l automatik! recem pa sam to tist ki pravi da je automtik za en falus in da z njim ne mores divjat pa tako dalje............
ga se ni probal vozit dlje kot 100km! al pa ga se sploh ni vozu! in mu jst povem da je se sto let za leseno zlico!
jst osebno sem ga vzljubu in ostajam pri njem!
drugim pa nasvet probaj juho pol pa govori da ni slana! |
Seveda lahko divjaš...ampak to ni to...sori...100 ljudi 100 čudi, nismo čudni če mislimo drugače, sem pa že vozil avtomatika in ga dodobra sprobal, tak da vem kako se pelje in kake so prednosti in kake so slabosti...vseeno najbrž malo slabše kot ti, ampak v grobem vem zakaj hočem "the stick"  _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Joie de vivre!

|
|
Jaz sem si vedno želel imeti avtomatika in sem jih nekaj tudi sprobal in bil po teh izkušnjah še bolj odločen. Vsekakor pa bi ob mnogih trenutkih pogrešal kuplungo, šalthebl in pa cvišngas. Mogoče bodo kdaj naredili klasični menjalnik s kuplungo in vsem, a s tipko AUTO nekje zraven za udobno kruzanje.
Veliko udeležencev tega foruma ima bolj v spominu vonj mleka kot bencina, še večja skupina pa ne premore bolj umnega komentarja kot: 'Ful mi je všeč!', 'Mrcina!', 'To bi imel!', 'j***a!' ipd., tako da kakih zrelejših mnenj od njih ne moreš pričakovati.
LP
J. de Vivre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ringeraj
Novinec

|
|
ja pa sj na mojem lohk saltas 5 brzin ma sekvencni menjalnik sam levo pa desno! pol mas pa se dvo stopenjskega ko ga pohodis do kraja! ( npr: presalta za dve brzini nizje) pa se gumb ma na koncu pedala tko da ni pene! toplo priporocam se sploh ce delas kaksne vecje kilometre! _________________ zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slide

|
|
| ja pa sj na mojem lohk saltas 5 brzin ma sekvencni menjalnik sam levo pa desno! pol mas pa se dvo stopenjskega ko ga pohodis do kraja! ( npr: presalta za dve brzini nizje) pa se gumb ma na koncu pedala tko da ni pene! toplo priporocam se sploh ce delas kaksne vecje kilometre! |
Sej poznam tiptronic varjante...ampak to še vedno ni to kar jaz hočem...tako kot je Joie de vivre napisal...enostavno JAZ OSEBNO preveč pogrešam kuplungo, hebl in tisti božanski cvišngas med heblanjem
Ne vem sicer kaj misliš z dvostopenjskim...tisti pojav se imenuje kickdown in je standarden pri vseh avtomatikih, tudi starejših...prepozna zahtevo po polnem pospeševanju in izkoristi motor do maksimuma...
Kakor sem že velikokrat rekel...meni ročnega, tebi avtomatika...za vsakogar nekaj, kaj bi pa blo, če bi blo vsem isto všeč  _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ringeraj
Novinec

|
|
sj ti ki tulk znas se res nbom s tabo naganjal res si majster!
aja pa na petki mora bit ful hud obcutek ko presaltas!
kr lukno u afalt naredis A?
ce mislis da si tko dobr sofer pa ce se misliz z menoj naganjat! greva loh probat lj crnomelj pa 10 min ti dam prednosti! _________________ zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slide

|
|
sj ti ki tulk znas se res nbom s tabo naganjal res si majster!
aja pa na petki mora bit ful hud obcutek ko presaltas!
kr lukno u afalt naredis A?
ce mislis da si tko dobr sofer pa ce se misliz z menoj naganjat! greva loh probat lj crnomelj pa 10 min ti dam prednosti! |
EDIT: ne bom se jaz s pametnjakoviči kregu...
VEŠ VSE STARI VEŠ VSE...ja jaz sem pa super man za volanom s svojo petko 1.1 in vrtam luknje v zemljo...ne rabmo več rudarjev stari...častna partizanska _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ringeraj
Novinec

|
|
pa sj ni panike ne se razburjat to skodi tvojemu spolnemu zivljenju!
aja ce ti pa zarad avta krivo greva lahko pa z istimi pa se vedno mas 10 min prednosti!
lahko noc
bee cool _________________ zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slide

|
|
pa sj ni panike ne se razburjat to skodi tvojemu spolnemu zivljenju!
aja ce ti pa zarad avta krivo greva lahko pa z istimi pa se vedno mas 10 min prednosti!
lahko noc
bee cool |
ahhh...lahko noč ja...
joj joj
 _________________ Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Popravil je Slide dne, sre feb 16, 2005 1:24 am, popravljal je 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kljukec
Mojster foruma

Pridružen: torek, 04.01.2005 23:50 objav: 3257 Kraj: Ljubljana
|
|
pa je spet pršlo do- jst mam pa dalšga
fak se ne znate pogovarjat