|
|
| Prejšnja tema :: Naslednja tema |
| avtor |
Sporočilo |
cruiser1
Poznavalec foruma

Pridružen: petek, 12.08.2005 18:46 objav: 1208 Kraj: Ljubljana
|
|
Mene pa zanima ali imate raje ročni ali avtomatski menjalnik in zakaj? Pa bodite fer in komentirajte samo tisti, ki imate res izkušnje z obema menjalnikoma!
Upam ,da niste že kdaj imeli podobne teme na a.com. _________________ MAY THE TORQUE BE WITH YOU www.v8club.com P R N D 2 1 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
RedBull™

|
|
Nekaj je že bilo govora o tem avtomatski vs. ročni menjalnik
Drugače pa mene avtomatski menjalnik ne mika,čeprav tisti ki ga imajo,jih večina pravi da ne gre več na ročni menjalnik. _________________ Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Popravil je RedBull™ dne, ned feb 12, 2006 9:31 pm, popravljal je 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaDek
Mojster foruma

|
|
Kaj jaz vem...
Vozil sem 6mesecev avtomatika (grand cherokee-ja).. všeč mi je bilo to da nisem rabil menjavat.. sem pa se cel mesec navajal da ospodaj pri stopalkah (gas bremza), da ni kuplunge in da ni dobro z obema nogama vozit, da kje ne zamenjas gas-bremza Avtomatski menjalnik za vlečenje definitivno ni... Vlekel sem 2.5toni pa se je v rahlem klancu mučil in je 15sec menjaval (slisalo se je fa hoce menjat ampak ni mogel takoj)
Drugače pa luksuz... Mi ga je zelo žal če po pravici povem.
Ročni menjalnik pa tak veš kako je eni pravijo, da je to zakon. Meni osebno avtomatski bolj sede.
Lp, _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
RKay
Stalni uporabnik

|
|
Men osebno je všeč tiptronik (lahk sam manjaš), sam jst pravm tko če bom mel bencinarja bo ročni, če pa dizla pa avtomatik. Tiptronik al pa steptronik al dsg, to je luksus :P _________________ Prodam lita platišča 195/50/15 4x100, z dvema novima gumama, ugodno, slike so na mojmu profilu avta  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kljukec
Mojster foruma

Pridružen: torek, 04.01.2005 23:50 objav: 3257 Kraj: Ljubljana
|
|
jst mam ročnega
zakaj?- po pravici povedano ker nimam za avtomatskega
mb 7 stopenski avtomatski menjalnik je noro dober
lp _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fifi
Uporabnik

Pridružen: sobota, 30.07.2005 18:45 objav: 320 Kraj: Ljubljana
|
|
Osebno sem bolj novopečeni voznik, izpit imam šele manj kot 2 meseca in do zdaj sem vozil le avto z ročnim menjalnikom. Čeprav mi prestavljanje ne povzroča posebnih težav kljub temu, da bom moral na mojem zdajšnjem avtu(twingo) menjati olje v menjalniku, sem skoraj prepričan, da bo moj naslednji avto čez nekaj let vseboval avtomatski menjalnik. Po mojem ga ni boljšega kot popolna koncentracija na vožnjo namesto na brezvezno prestavljanje. Kaj je dejansko boljše so Američani že zdavnaj ugotovili zato tudi tam uporabljajo avtomatske menjalnike od pamtiveka. V Evropi smo glede tega še malo zadaj, razlog pa so že od nekdaj višje cene goriva pri nas in dejstvo, da so se avtomatski menjalniki včasih oz. v bistvu še do nedavnega vgrajevali v avtomobile z zelo močnimi motorji, ki pa v Evropi nikoli niso bili množično razširjeni. Danes pa se da dobiti avtomatski menjalnik praktično v kateremkoli avtomobilu, vključno s tako majhnimi kot je npr. twingo ipd. Js pravim, da je ročni menjalnik za zahojene mazohistične konzervativce, ki avta z avtomatskim menjalnikom še nikoli niso vozili in se zvesto držijo popularnih splošnih mnenj, da so takšni avti za stare mame in glupe Američane. Za ostale pa je po mojem boljša izbira avto z avtomatskim menjalnikom. _________________ Don`t worry, be happy:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shebo
Poznavalec foruma

Pridružen: sreda, 27.04.2005 17:23 objav: 1795 Kraj: Nuclear City
|
|
Moje osebno mnenje in prepričanje:
Avtomobili do in vklučno npr. Audi A4, BMW 3, passat, mazda 6, mercedes C - ročni menjalnik. Vsi avtomobili nad tem in vklučno z SUVi (vsaj dražjimi) - avtomatik. _________________ THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
eclipse_R
Mojster foruma

|
|
| fifi je napisal: |
| Js pravim, da je ročni menjalnik za zahojene mazohistične konzervativce, ki avta z avtomatskim menjalnikom še nikoli niso vozili in se zvesto držijo popularnih splošnih mnenj, da so takšni avti za stare mame in glupe Američane. Za ostale pa je po mojem boljša izbira avto z avtomatskim menjalnikom. |
no no, žalt pa ni treba.. pač je enim užitk šaltat.. se opravičujem gospod
lp _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mevden
Stalni uporabnik

Pridružen: sobota, 18.10.2003 19:19 objav: 792 Kraj: Ljubljana-Fužine
|
|
| kak let nazaj sm bral en članek, k je govoru kako smo evropejci navajani na ročne menjalnike. v aziji pa naj bi to bilo čist drugače. tam je baje večina avtomatikov, in da sploh ne razumejo zakaj mi vztrajamo pri ročnem. baje ma avtomatik velik prednosti. sam spet mi evropejci, nocemo velikih sprememb zgleda pa vztrajamo na starem, ročnem menjalniku |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
BiMMER

Pridružen: sobota, 02.03.2002 13:05 objav: 1590 Kraj: Kamnik, Slovenija
|
|
Jst sedaj že skoraj 2 leti vozim z avtomatskim menjalnikom (Steptronic) in moram priznat da čisto nič ne pogrešam ročnega menjalnika. Priznam tudi, da v teh dveh letih niti 5x nisem uporabil ročnega programa, ampak vedno vozim na popolni avtomatiki. Kar se tiče navajanja na vožnjo brez sklopke,....meni ni povzročalo težav. Brez težav še vedno vozim tudi avto z ročnim menjalnikom, tako da ni panike da bi kar pozabil. _________________ -JuRE-
BMW E39 - 528iA, b.j. 1997
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
51M3K
Uporabnik

|
|
Jaz mam raje ročnega meni se zdi boljši občutek ko daš gas do konca pa potegneš z roko ročko menjalnika v višjo al pa nižjo prestavo.. če pa si bolj umirjen voznik pa avtomatika.. meni pač ni všeč niti zvok ko avtomatik menja taki alienski se mi zdi hehe |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
eclipse_R
Mojster foruma

|
|
a se z avtomatskim sploh da spelat za zakopleš? (pa to pr navadnih avtih, ne unih s 300 km)
kolegica ma mercedesa A avtomatika pa ne more sploh..
lp _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Spidojc [onemogočen] Uporabnik

Pridružen: torek, 29.11.2005 19:04 objav: 491 Kraj: ne veste tut ce povem
|
|
| 51M3K je napisal: |
Jaz mam raje ročnega meni se zdi boljši občutek ko daš gas do konca pa potegneš z roko ročko menjalnika v višjo al pa nižjo prestavo.. če pa si bolj umirjen voznik pa avtomatika.. meni pač ni všeč niti zvok ko avtomatik menja taki alienski se mi zdi hehe |
Enako  _________________ Krvav'c je zakon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
RKay
Stalni uporabnik

|
|
| eclipse_R je napisal: |
a se z avtomatskim sploh da spelat za zakopleš? (pa to pr navadnih avtih, ne unih s 300 km)
kolegica ma mercedesa A avtomatika pa ne more sploh..
lp |
bod brez skrbi da se da, sam 1.4 lih ne bo kopu pomoje. Sm vozu primero 1.6 avtomatik karavan in je kr fajn kopala če sm gas do konca stisnu.
Sicer pa jst mislm da je tko, če hočeš športno vožnjo si kupiš ročnega, ker je enostavno bolši občutek (tisti ki dirkajo že vejo), če si pa umirjen pa hočeš udobje pa avtomatik, ki ga lahko vseeno tišiš in verjemte gre, sploh pa če je dizl.
Ferrarija bi mel pa zihr avtomatika, šaltaš na volanu-k formula :P _________________ Prodam lita platišča 195/50/15 4x100, z dvema novima gumama, ugodno, slike so na mojmu profilu avta  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tristan01
Poznavalec foruma

Pridružen: četrtek, 15.04.2004 18:28 objav: 1221 Kraj: Štajerska
|
|
Zdravo!
Vozil oboje. V manjših oz. slabotnejših avtomobilih vsekakor preferiram klasičen menjalnik, ki ne pobere toliko moči in poskočnosti. V večjih vozilih pa avtomatika nudi precej več udobja in umirjenosti. Za športno vožnjo še vedno prisegam na klasiko, ali pa vsaj dobro avtomatiko z možnostjo ročne izbire prestave. Še odgovor zakaj ročna izbira: Zato, ker avtomatika še ne zna oceniti kaj se dogaja na cesti in ponavadi ravno ko bi potreboval moč motorja prestavi v višjo prestavo, ali še huje ko začenš zavirati prestavi v višjo prestavo.
Za prevoz tovora prisegam tudi na klasiko, pri terenski vožnji pa obvezno klasičen menjalnik, ki omogoča spuste na spolzkem terenu in vožnjo v blatu.
LP Tristan01 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
martk
Stalni uporabnik

|
|
| Ma, jaz mam 60 KM mašino in avtomatik ne pride v poštev. Sem pa npr vozil puch-a v vojski. Pospeškov nima, ena stvar mi je pa bila zelo všeč- če si v klancu ustavil, ti ni bilo treba tiščat zavore, pa z ročno speljavat... avto je stal pri miru "sam od sebe". Za prehitevanja in ostale mahinacije pa v šibkejših avto avtomatik nima kaj iskat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Feint
Novinec

|
|
Moje mnenje .... avtomatski menjalnik je za invalide,lenuhe pa brez zamere  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marko01
Poznavalec foruma

|
|
vozil sem corso avtomatik ki je imela tudi kiptronik pa sem ga skoz uporabljal nekak mi avtomatski ne sede je navadni menjalnik bols! itak vseeno al stisnes kuplongo al ne, osevno menim da avto bol gre neem no kak komu  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Walker_P
Poznavalec foruma

|
|
No se bom še tle mal pomešal zravn. Najprej kdo pravi da avtomatski menjalnik ne more nardit avta športnega? Uf, dejte se enkrat peljet s kakšno S8 oz z enim k jo ma pa mu rečte nej preklopi menjalnik na športno prestavljanje, pa se pol oglaste. Lahka rečem sam to, vauuuv, kva to trga. Drugo kot drugo, kva pa F1, tm js ne vidim nobene sklopke ampak samo gumbe, kaj ni to možn tudi v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom, tako imenovani tiptronic? No nej me kdo popravi če se motim. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marko01
Poznavalec foruma

|
|
| ja to mas prav sam to so prirejeni avtomatski menjalniki je tako a ne ce pa gledes neke povprecne avtomatske menjalnike pa sorri ne hvala!!!! pustis da tece pol pa stisneš gas do konca pa rabi 6 sekund da njade prestavo v tem casu ti dam vse brzine skozi z navadnim:D saj kak komu a ne |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne moreš dodajati novih tem v tem področju Ne moreš odgovarjati na teme v tem področju Ne moreš urejati svojih tem v tem področju Ne moreš brisati svojih tem v tem področju Ne moreš sodelovati v anketi v tem področju Lahko pripenjaš datoteke v tem področju Lahko prenašaš datoteke s področja
|
|