| Prejšnja tema :: Naslednja tema |
| avtor |
Sporočilo |
vilijem
Novinec

|
|
Bodite pozorni na te gume, prve kilometre
Zaradi varnosti vam priporocam da greste okoli avtomobila in si pogledate ce so slucajno izbocene.
Sam sem nabavil te gume 185/65 15 88T in so po voznji priblizno 10 km nastale na dveh gumah bunkice (izbokline). Po menjavi (2x) je zaenkrat vredu.
Ne morem pa verjet da se lahko zgodi kaj takega, ce ima kdo kaksne izkusnje s tem, lepo prosim za kaksen stavek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ANJCI
Poznavalka foruma

|
|
Bunkice ..daj malo več napiši in seveda če so ti jih priznali ko si jih reklamiral če si jih itd.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilijem
Novinec

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilijem
Novinec

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kolesar
 Mojster foruma

Pridružen: petek, 15.09.2006 16:24 objav: 2950 Kraj: štajerska
|
|
kje s pa kupu gume?
a ma kdo drug tud takšne izkušnje ker sm mislu ravno te gume kupt.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilijem
Novinec

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bogo
Novinec

|
|
huh, hvala za opozorilo, ravno jutr jih greva s fotrom kupovat... vendar širine 195
am.. kaj to se opazi že na novi gumi al šele po nekaj prevoženih kilometrih? _________________ www.vipnox.net - slovenski party portal, galerije, forum, napovednik, nagradne igre (prosti vstopi)...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MacTron

Pridružen: torek, 10.09.2002 22:55 objav: 7716 Kraj: dezela Kranj-ska
|
|
| vilijem je napisal: |
Sam sem nabavil te gume 185/65 15 88T in so po voznji priblizno 10 km
nastale na dveh gumah bunkice (izbokline). Po menjavi (2x) je zaenkrat vredu. |
kaksni voznji.. oz kje... vse vpliva lahko na bocnico predvsem
pa robniki pa siljenje na njih... _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AgitatoR
Mojster foruma

|
|
| kolesar je napisal: |
kje s pa kupu gume?
a ma kdo drug tud takšne izkušnje ker sm mislu ravno te gume kupt.
lp |
Moj vulkanizer je imel lani 5 ali 6 reklamacij ravno zaradi tega. In jih ima letos samo po naročilu. _________________
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zazi
Uporabnik

Pridružen: četrtek, 15.09.2005 15:52 objav: 301 Kraj: inda bushezezz
|
|
Torej na kratko, kdo priporoča oz. odpriporoča nakup gum GY ultragrip 7 _________________ Tigra ... by Opelklinika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dj_em
 Mojster foruma

Pridružen: četrtek, 11.07.2002 13:27 objav: 2636 Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D
|
|
| jest nisem mel teh težav... vsaj nisem nč opazu.. lahko pa da je kaka bula na notranji strani pa da ne vdim... jest osebno sem zadovoljen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ShowDown
Uporabnik

|
|
Ko govorite te stvari, mi kar več ne diši nakup GY UG7. _________________ Life's not a bitch, life is a beautiful woman
You only call her a bitch because she won't let you get that pussy. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mate
Poznavalec foruma

|
|
Jaz tega pri svojih še nisem opazil. Imel sem jih prejšnjo sezono, je pa res, da na to nisem bil pozoren. Vsekakor hvala za opozorilo, jih bom ob menjavi čez dva tedna dobro pregledal. Že takoj po nakupu sem pa opazil, da ima ta guma zelo šibko povezavo med bočnico in tekalno površino. _________________ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
W|zz
Mojster foruma

Pridružen: nedelja, 06.06.2004 22:19 objav: 2300 Kraj: Ljubljana
|
|
Matr, jst jih tud mislim ju3 kupit, ravno te.. Hvala za opozorilo, bo treba kontrolirat.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
phoebus
Poznavalec foruma

|
|
Zanimivo, jaz sem lani kupil 195/65R15, vozil celo zimo, pa nobenih problemov...
...a so začeli na letošjni seriji kaj šparat al kako? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AgitatoR
Mojster foruma

|
|
Jst samo posredujem izkušnje vulkanizerja, ki je imel lani res nenormalno reklamacij za te gume. _________________
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilijem
Novinec

|
|
Izboklina je nastala po voznji cca 10. km. Po lepi cesti. In res sem lepo peljal
Kot kaze bi bilo bolj varno vzeti gume z ojacanimi boki :).
Je pa serviser nato opazil bulo na obeh straneh.
No v glavnem se javim kako se bodo obnesle te zamenjane cez par dni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
W|zz
Mojster foruma

Pridružen: nedelja, 06.06.2004 22:19 objav: 2300 Kraj: Ljubljana
|
|
| Pri teh zamenjanih se pa ni zdej nc vec pojavlo? (Predvidevam da si prevozil več kot 10km z njimi?) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
seat
Mojster foruma

Pridružen: petek, 08.08.2003 19:54 objav: 3522 Kraj: SAVINJSKA DOLINA
|
|
Jst jih imam na avtu sedaj že drugo sezono in morm rečt,da sem izjemno zadovoljen z samim oprijemoom te pneumatike in je ne zamenjam za druge znamke.Mogoče je bila slaba kakšna serija ampak jst jih kr ne morem prehvalit.
Sicer pa nobena stvar ni 100% in tudi pri GY se lahko pojavi kaka slaba serija zato pa imajo tudi garancijo in jih lahk po potrebi zamenjaš.
Sicer pa je tudi dost odvisno od same vožnje in tudi pravilnega tlaka v sami gumi. _________________ Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Urber
Novinec

|
|
| Vilijem ali si pogledal kateri letnik gume so ti prodali. Mogoče je bilo tudi kaj narobe pri skladiščenju ? Zanima me ali je tvoja dimenzija gum tudi Made in Germany, sam namreč uporabljam enako dimenzijo in je bilo do sedaj vse ok. Vsekakor pa lepo od vulkanizerja da ti ni kopliciral pri menjavi. Pa javi kako boš zadovoljen z zamenjanimi parom gum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
radar
Uporabnik

|
|
| ShowDown je napisal: |
| Ko govorite te stvari, mi kar več ne diši nakup GY UG7. |
to so zlo vredu gume, jih imam tud sam. Je pa res, da je treba biti pozoren pri njih.
Lansko leto se je dobilo nekaj GY gum zelo poceni, in so imele problem, ker so imele potlačene boke-ne vem, ce je to bilo od napacnega skladiščenja ali transporta. Zato smo imeli veliko problemov pri montazi, pa se nezadovoljne stranke, katere so gume prinesle s sabo, itd...
Ti jih kupi, v primeru problemov pa zahtevaj garancijo.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Malachi
Poznavalec foruma

|
|
res je previdnost potrebna, ampak če je guma ok potem je med najboljšimi! meni služi odlično in je td lani kupljena v mb.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ShowDown
Uporabnik

|
|
Problem je da jih mislim kupit preko interneta, pa je uveljavljanje garancije malo bolj komplicirano. Vse je treba nazaj pošiljat, gume pa niso glih male.  _________________ Life's not a bitch, life is a beautiful woman
You only call her a bitch because she won't let you get that pussy. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ANJCI
Poznavalka foruma

|
|
Problem katerega si navedel / uboklina oz. izboklina / se pojavlja pri vseh proizvajalcih pnevmatik.
Najbolj je opazen je pri pnevmatikah, katere imajo višjo bočnico. Struktura bočnice je sestavljena nekako takole IIIIIIIII
*Do izbokline pride ker so na delu kjer je izboklina niti preveč narazen IIII I I I IIIII
Pnevmatika s takšno napako je reklamacijsko odobrena - priznana ..
*Uboklina pa pomeni nasprotno razporejene niti I I I III I I I
Ni reklamacije
Upam da sem vam lepo ponazorila  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilijem
Novinec

|
|
Made in germany so.
datumi so 3006 (lahko da kak teden vec ali manj, ne vem cisto tocno).
So pa na pravilnem tlaku.
Te so sedaj vredu in je ze 100 km narejenih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Urber
Novinec

|
|
vilijem
Jaz imam kakšen mesec starejše. A na čisto novih še ne montiranih gumah pa nisi opazil nobenih sprememb. Je pa čisto možno, da v kakšni seriji pride do napake, saj teh gum prodajo zelo veliko. Imajo pa se mi zdi 3 leta garancije kar je zelo dobro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simply
Mojster foruma

Pridružen: sreda, 30.11.2005 20:03 objav: 2116 Kraj: Nova Gorica
|
|
Takšni problemi se največkrat pojavljajo pri Gy in Savi.
Očitno kvaliteta peša. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dj_em
 Mojster foruma

Pridružen: četrtek, 11.07.2002 13:27 objav: 2636 Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D
|
|
mogoče so mal mehkejše na bokih ampak to ni nč narobe
guma je pa super.. prejšno zimo me ni pustila na cedilu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lumpy_
Mojster foruma

Pridružen: četrtek, 14.09.2006 23:51 objav: 2834 Kraj: Miklavž pri Mb
|
|
Jaz nimam problema s temi gumami  _________________ Autobahnbomber Freude am fahren
  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
INFINITI

Pridružen: sobota, 01.05.2004 12:28 objav: 5502 Kraj: Ljubljana
|
|
Sem danes pregledal svoje - zaenkrat ni problema  _________________
  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PozerQ
Novinec

|
|
ena sezona že za njimi, pa so čist ql
tut drgač zlo zadovolni z gumami _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ghostrider
Uporabnik

Pridružen: ponedeljek, 23.01.2006 11:37 objav: 394 Kraj: kva te boli ku...
|
|
Zato sem vam pa v eni temi že razlagal, da so vse te gume isti k.... Te stvari se da tudi preverit. Nekdo mi je razlagal, da se bula naredi lahko zaradi napake pri vulkanizaciji, lahko pa tudi zato, ker je narejena iz slabo popravljenega surovca, obstaja pa tudi možnost nepravilnega načina skladiščenja. Preveriš pa jih tako, da pred montažo gumo vzameš v roke in po notranji strani preveriš, če ima kako pretirano izboklino. Če se vam seveda da ukvarjat s tem. Enostavno kupiš poceni gumo, oziroma (da zadovoljim manijake odvisne od znamke) gumo, katero ti paše in jo ob takih primerih reklamiraš. Zaradi tega do nesreče ne bo prišlo, saj bo prej treslo volan in tulilo, kar vam bo dalo vedeti, da je nekaj narobe. _________________ Svaki čedo svoga konja hvali! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zazi
Uporabnik

Pridružen: četrtek, 15.09.2005 15:52 objav: 301 Kraj: inda bushezezz
|
|
ja no jst sem jih kupu prek mimovrste in jih mam ene 100km in so na kratko: 10 od 10, zakon  _________________ Tigra ... by Opelklinika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TommyGun
Poznavalec foruma

Pridružen: torek, 08.06.2004 8:43 objav: 1393 Kraj: Nova Gorica
|
|
| zazi je napisal: |
ja no jst sem jih kupu prek mimovrste in jih mam ene 100km in so na kratko: 10 od 10, zakon  |
jst tudi  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drsokodj
Stalni uporabnik

|
|
gume so hudič...mi smo imeli primer SAVA INTENSA pa je guma začela bobnet po 10.000 kilometrih ... je pršu k nm pa je reku: dejte ležaje menat, vrtimo kolesa na dvigalu pa poslušamo...ni nič....slučajno sem imel roko na gumi in opazil sem da je bil en profil gor en dol ......
____--------______-------______------_____ tko so bli profili(gledano iz bočne strani)
pa smo dal takele barumke gor
pa se vozi kot profesor....pa sploh ni take razlike v ceni, če se dobro spomnim ...
pazljivo pri gumah...kaj še veste da Sava na poljskem al tm nek delajo(primer) ... nikoli neveš kaj dobiš _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Sopr
Novinec

|
|
| Jaz imam goodYear ultragrip 7. Kupil sem nove pred enim mesecem in nimam zaenkrat nobenega problemov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Malachi
Poznavalec foruma

|
|
a ma kdo izkušnje s tem, da ti jih vrnejo brez računa. kr računa namreč nimam:)
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ice

Pridružen: ponedeljek, 04.02.2002 22:58 objav: 3106 Kraj: Gorenjska
|
|
Zaenkrat na mimovrste nimamo zaenkrat še nobene prejete reklamacije za GY, mislim da smo imeli za ostale le 2 na prodanih ~3000 kosov. Vse reklamacije se rešujejo takoj z našim oddelkom, ki priskrbi (v primeru tovarniške napake) nove pnevmatike in premontažo. Tako da tudi nakup preko spleta ni en bav-bav kot si ga nekateri predstavljajo
Se pa strinjam: nove pnevmatike dobro preverite, načeloma pa vam bo že vulkanizer povedal, da je z njo nekaj narobe oz. vam bo treslo... v tem primeru se najprej obrnite na vašega vulkanizerja, v primeru da le ta potrdi da je z novo pnevmatiko nekaj narobe pa smo takoj na voljo.
p.s. tudi sam vozim že 2 sezoni GY UG7, pred tem pa GY F1 GS-D3, GY GT-3... in nikoli niso razočarale. _________________ IceBreakr
Glavni urednik A.com
www.avtomobilizem.com | www.mimovrste.com | www.vojak.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|