|
|
| Prejšnja tema :: Naslednja tema |
| avtor |
Sporočilo |
gogi82
Novinec

Pridružen: nedelja, 10.06.2007 15:22 objav: 37 Kraj: Ljubljana
|
|
| imam polo 1997 pa se odločam za gumo ki bila dobra za sneg in na mokrem za (Goodyear ultragrip 7 ali Sava S3)dimenzijo155/70 R13,če bi mi svetovali da je dobra S3 bi vzel pol njo vendar z dimenzijo 175/65 R13 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
baucek
Uporabnik

|
|
| Jaz mam na svojem poloju sava s3 (165/70/13) pa mislim, da so za takšen avto čist vredu. Ne zdi se mi smiselno dajat na 10 in več let star avto neke ful drage gume, poleg tega pa so ble s3 na ADAC-ovem testu zimskih gum na tretjem mestu (dimenzija 155/70/13), kar pomeni, da niso tako slabe (najverjetneje). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dms
Uporabnik

|
|
| baucek je napisal: |
| Ne zdi se mi smiselno dajat na 10 in več let star avto neke ful drage gume |
Ne govorte neumnosti.Pa brez zamere.Ce denar ni tok problem,dej tisto kar je najboljse.K bos bremzu na mokri cesti v koloni,pa ce nimas dobrih gum,zna bit strosek znatno vecji.Ne recem,da so sava slabe gume,ampak so UG7 boljse in kot take zmagajo.Dejte si zapomnit,da na gumah pa na bremzah ne sparat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jurre
Uporabnik

Pridružen: ponedeljek, 01.08.2005 23:37 objav: 338 Kraj: Kranj
|
|
se strinjam z DMSjem. Pri tej izbiri sigurno raje vzamem UG7, pa kakor je rekel ne sparat pri takih zadevah..  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
baucek
Uporabnik

|
|
| Jaz sem samo svoje mnenje izrazil - vsak pa se odloča po svoje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA79
 Poznavalec foruma

|
|
| Jaz sem samo svoje mnenje izrazil - vsak pa se odloča po svoje. |
S tem se strinjam ampak s tem da se pa na 10 let star avto ne splača dat dobrih gum ta je pa lovska...
Glede S3 pa ti povem da za malo več denarja dobiš dosti boljšo gumo.
Z UG7 pa tako v nobeni izmed teh dveh dimenzij ta model ne obstaja tako,da je še najbližje 175/70/13.  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=NDwEE_1ESMU |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GooDieZ
Novinec

|
|
Se mi je kar zdelo kam bo debata stekla ko sem videl naslov teme...
Če denar ni problem pol UG7, drugače pa S3 ni nič kaj slabša guma od UG7, poglej razlike na testu pa pol reci da je razlika OGROMNA.
http://www.motorevija.si/datoteke/z-tabela-155-07.gif
Glede na to da je S3 cca 15€ cenejša po kosu od UG7 mislim da je ekonomija upravičena,,, _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
baucek
Uporabnik

|
|
Splača se kakor komu, pa tudi odvisno koliko si na cesti. Vseeno pa mislim, da je boljše kakršna koli zimska guma, kot pa letna guma pa verige v prtljažniku. Zanimivo pa je, da se nikoli ne spotaknete ob to, kakšne letne gume kdo poleti vozi - sicer pa to s to temu ni povezano  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA79
 Poznavalec foruma

|
|
Splača se kakor komu, pa tudi odvisno koliko si na cesti. Vseeno pa mislim, da je boljše kakršna koli zimska guma, kot pa letna guma pa verige v prtljažniku. Zanimivo pa je, da se nikoli ne spotaknete ob to, kakšne letne gume kdo poleti vozi - sicer pa to s to temu ni povezano  |
No to je odvisno od posameznika,ker sem letne gume kupoval tudi po dolgem premisleku in veliko prebranih testih ADAC,TYRETEST,ÖAMTC.Se pa moram delno strinjati glede nekaterih pacintov ki jih vidim po cestah,kot naprimer nekega frajerja z novim BMW-jem 535d ki je imel gor najcenejše možne gume.  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=NDwEE_1ESMU |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA79
 Poznavalec foruma

|
|
| GooDieZ je napisal: |
Se mi je kar zdelo kam bo debata stekla ko sem videl naslov teme...
Če denar ni problem pol UG7, drugače pa S3 ni nič kaj slabša guma od UG7, poglej razlike na testu pa pol reci da je razlika OGROMNA.
http://www.motorevija.si/datoteke/z-tabela-155-07.gif
Glede na to da je S3 cca 15€ cenejša po kosu od UG7 mislim da je ekonomija upravičena,,, |
Poglej poznam zelo dobro obe gumi z vsako sem naredil približno 10000-15000 in ti lahko iz osebnih izkušenj povem da je vredno dat zraven še 15 evrov in kupit UG7.Nikakor pa ne pravim da je S3 slaba prav nasprotno mislim da je prav dobra guma.  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=NDwEE_1ESMU |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gogi82
Novinec

|
|
hvala vam za komentarje in nasvete, ne se kregat,jst samo hotu izvedet iz vaših lastnih izkušenj kako se drži GY ultra grip 7 ker na nekem testui sem bral da se slabo drži na mokri cesti in na snegu pa je odlična tako kot S3 zato sem hotu vaše mnenje če je drugače kokr na testu.
Baucek glede tega kokr so drugi rekli na gumah in na zavorah se ne bi šparu,pač rajš dam 10 evrov več pa bom mel dlje gumo pa se manj obrabljala,kajti iz lastnih izkušenj sm mel gor michelinko 7 skoraj da 8 let!
aja jeremija drgač pa 155/70 R13 GY ultragrip 7 obstaja.za 175/65 R13 pa ne
upam da mi bo šekdo dal kak nasvet!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
spreat
Novinec

|
|
| gogi82 je napisal: |
hvala vam za komentarje in nasvete, ne se kregat,jst samo hotu izvedet iz vaših lastnih izkušenj kako se drži GY ultra grip 7 ker na nekem testui sem bral da se slabo drži na mokri cesti in na snegu pa je odlična tako kot S3 zato sem hotu vaše mnenje če je drugače kokr na testu.
Baucek glede tega kokr so drugi rekli na gumah in na zavorah se ne bi šparu,pač rajš dam 10 evrov več pa bom mel dlje gumo pa se manj obrabljala,kajti iz lastnih izkušenj sm mel gor michelinko 7 skoraj da 8 let!
glede tvoje obrabi bi ti povedal, da guma po 5-6 letih ni več primerna za na avto. kajti gume se tako postara, da izgubi svoje dejanske lastnosti. raje kupi UG 7, pa šparaj kje drugje... kajti ne moreš le na sebe gledat, ampak na druge udeležence v prometu... zamisli se, da se zaradi gum zabiješ v kakšen drug avto in slučajno komu kaj narediš...
ljudje, malo se zamislite glede gum... so namreč zellloooo pomembne!
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA79
 Poznavalec foruma

|
|
| gogi82 je napisal: |
Pošlji link na katerem je ta dimenzija ker jaz sem našel samo UG6.  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=NDwEE_1ESMU |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gogi82
Novinec

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
baucek
Uporabnik

|
|
| Citiram: |
| raje kupi UG 7, pa šparaj kje drugje... kajti ne moreš le na sebe gledat, ampak na druge udeležence v prometu... zamisli se, da se zaradi gum zabiješ v kakšen drug avto in slučajno komu kaj narediš... |
To, da komu kaj narediš, ponavadi ni odvisno samo od gum, ampak od tega, kako kdo vozi. A ni normalno, da se pozimi (beri po snegu) vozi počasneje in bolj pozorno? Ali vi vsi rally vozte po snegu? to, da se pa na gumah pa bremzah ne špara, se pa strinjam, ampak zame so s3 še zmeraj dovolj dobre
P.S. ne se kregat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GooDieZ
Novinec

|
|
Se ne kregamo, vsaj meni se ne zdi. Mnenja so pač različna in čakam še samo da kdo pribije da z Savo S3 Ogrožaš druge udeležence v prometu :P
No malo heca tud more bit
Doživel sem že kar nekaj kritičnih situacij pozimi (kdo pa jih ni), pa morm rečt da je sava vedno zdržala, oni za mano pa ne (So me 2x nabili in ne nisem šel gledat gum). Na službenih avtih pa naješ vse od Michelina, Dunlopa, Fulde, Pirrelija do Goodyer-a in Save pa lahko rečem da so vse čisto dovolj dobre za NORMALNO vožnjo razmeram na cesti primerno seveda.
No na kramarskem v MB pa sem se križal danes ko je folk kupoval rabljene zimske gume,,, dimenzije za večje avtomobile 17" 16" 15" 195 225 itd... In sem smo na kratko preletel DOT oznake... letniki gum '99-'02 ene par '05 in '06 z profilom ravno še na meji... Z takšnimi gumami na cesti NAS ogrožajo, dokler kupujemo nove in primerno kvalitetne pa nebi reko da je tako pomemben proizvajalec gume. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Golden eye
 Stalni uporabnik

Pridružen: četrtek, 01.05.2003 14:20 objav: 613 Kraj: Stari trg pri Ložu
|
|
| moj glas gre k GY UG7+, ker jih imam ravno zdej gor, in ko je sneg zapadu so se zlo dobro obnesle in v dežju tud zlo dobr držijo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik81
Poznavalec foruma

Pridružen: torek, 13.03.2007 20:13 objav: 1680 Kraj: Ljubljana
|
|
| GooDieZ je napisal: |
Na službenih avtih pa naješ vse od Michelina, Dunlopa, Fulde, Pirrelija do Goodyer-a in Save pa lahko rečem da so vse čisto dovolj dobre za NORMALNO vožnjo razmeram na cesti primerno seveda.
|
Se strinjam. Če kupiš novo zimsko gumo, ki je dobila oceno vsaj priporočljivo na ADACu, s tem ne ogrožaš drugih Veliko bolj jih ogrožaš z objestno vožnjo in starimi, zlizanimi gumami.
Dobro, če je razlika v ceni minimalna kupiš pač boljše. Razlika med UG7 in S3 je pa kar velika, za to razliko raje 1 leto prej vržem stran S3 pa kupim spet nove, pa bom vedno sveže gume gor.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dejch
Stalni uporabnik

|
|
| Sem ze parkrat povedu imam S3 in sem zelo zadovoljen. Opravijo svoje delo dobro, drage niso in ni potrebe po drazji gumi. Ne vem kaj ga ljudje serjejo s tem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA79
 Poznavalec foruma

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dms
Uporabnik

|
|
| no,da se jaz napisem kako pa zakaj UG7.Ko kupujem gumo seveda pregledam en cel kup revij,testov,itd.Potem pa kupim tisto gumo ki je vedno med prvimi tremi.Zdej pa zakaj.Imam pac majhnega otroka in res je,da za v sneg pa to je skoraj vseeno kaj mas,ampak ko se zacne pa kaj dogajati na cesti,pa tudi ce je to pri 50km/h ali 100km/h ali pa 20 ni vazno,jaz si hocem izboljsat izhodisce za resevanje situacije.Potem so samo se izkusnje in sreca.To je moje mnenje,vsak pa naj kupi tisto kar se mu zdi prav.To bi bilo to od mene na to temo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ice

Pridružen: ponedeljek, 04.02.2002 22:58 objav: 3106 Kraj: Gorenjska
|
|
Ultragrip7 in S3 ne spadata v isti kakovostni razred, pri Savi gre za srednji razred medtem kot UG7 paše v višji. Vsekakor priporočam UG7 vendar največ folka še vedno glede na to "ekonomsko" in ne z vidika varnosti. _________________ IceBreakr
Glavni urednik A.com
www.avtomobilizem.com | www.mimovrste.com | www.vojak.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AM
Stalni uporabnik

|
|
| Hm. Če gledaš teste iz leta 2006, vidiš da je sava S3 takoj za UG7 po testih. Res je da se bolj obrablja kot Ug7, da je mogoče malo slabša na mokri cesti. Ampak vse ostalo se pa kamot kosa z najbolšimi. Če gledaš da je guma cenejša tudi 15 eur po komadu in če gledaš da tako ali tako moraš menjat gume kao na 4 leta. Mislim da faktor večje obrabe pr tem ne igra večje vloge. Jaz osebno imam slabe izkušnje z UG7, ker po dveh treh sezonah postane grozno trda in začne moteče šumeti . Ne obrablja se enakomerno, kar privede do tresenja itd. Sam sem raje sedaj kupil Dunlop 3D, ki pa bom vidu kako se bodo odnesle. Res je tudi da sem nabavu še sava S3. Moj ata vozi to gumo in moja mama, pa so gume po mojem mnenju bolše kot UG7, v snegu so prfektne. Mogoče so z novim tipom UG7+ kaj izboljšali ampak jaz osebno bi raje vzel Sava S3. Za isti cenovni razred bi pa raje vzel Dunlop 3D. Vsaj nisem še opazil kakšnih posebej negativnih komentarjev na forumih o teh gumah. O UG7 pa je kar nekaj pripomb. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ice

Pridružen: ponedeljek, 04.02.2002 22:58 objav: 3106 Kraj: Gorenjska
|
|
No, fino si se razpisal. Sam vozim UG7 že tretjo zimo in so še vedno a-ok, brez pripomb. Resda se že pozna da slidajo v ovinkih, ampak je še dovolj profila zaenkrat, upam da zdržijo še teh nekaj mesecev. _________________ IceBreakr
Glavni urednik A.com
www.avtomobilizem.com | www.mimovrste.com | www.vojak.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shatzy
Stalni uporabnik

Pridružen: sobota, 19.04.2003 12:40 objav: 704 Kraj: Ljubljana
|
|
Oj,
ravonkar kupujem gumo za cliota, in sicer dimenzijo 165 70 R13, in razmišljam o Dunlop SP Winter sport M3 (od 46 - 51 €) in pa GY Ultra Grip 7 (od 44 do 50 €), pa me zanima če ima kdo kake informacije, saj sem na gume-direkt.com zasedil da je WS M3 dobila boljše ocene (povprečna ocena skoraj vseh karakteristik gume je bila maksimalna).
Poleg tega imam še eno offtopic vprašanje, upam da mi ne boste zamerili, če ga postavim tu. Ker je guma 165 70 R17 dokaj visoka in ozka, sem začel razmišljat o nakupu nižjih in širših letnih gum. 14 oz. 15 col in širina 175, mogoče celo 185 je tisto kar razmišljam. Gre za cliota letnik 1998 1,2 motor, serijsko homolgiran z gumami 165 60 R13. Nekje obstaja kalkulator za izračun premera različnih presekov gum, ima kdo mogoče link? In kot drugo, Tűw certifikati za jeklena platišč tudi obstajajo, ker to potrebujem za homologacijo, ne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sanni
Novinec

|
|
veliko lastnikov svojih jeklenih konjičkov gleda kok profila še ma al ga bodo policaji zabaval al ne moje mišlenje je pa tako da ti kupiš gume za svojo varnost in da neboš delal še pomožnosti kake gužve v kakem klancu
jas osebno za zimske gume nikol ne šparam pa vozim že priletnega nisana če misli kdo da si star avto ne privošči dobrih gum se moti _________________ čuvaj bele denarce za črne dni |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OLI
 Uporabnik

|
|
Jaz bom pa takole povedal, imel S3 in zdaj G UG7+, pa lahko povem da je v praksi veliko boljša UG7+, imam strm klanec pred hišo in en velik ovinek pa sem po 10 cm snega prišel z UG7+ z lahkoto, ker z Savino S3 sem se pa precej namučil.
Dimenzije 185/60 R15 _________________ Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kitcar
Novinec

|
|
Pa 1x še povej da voziš Renoja  _________________ ERUPTION |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OLI
 Uporabnik

|
|
Je kdo kaj rekel??  _________________ Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kitcar
Novinec

|
|
v drugi temi ga zelo hvališ,nasploh reno _________________ ERUPTION |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OLI
 Uporabnik

|
|
Ima to kakšne veze z renojem, pa gumami pa tvojo staro mamo in božičem?  _________________ Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shatzy
Stalni uporabnik

|
|
A bi si fantje izmenjal MSN naslove pa nehal nabijat klele notr?? Na 10 minut dobivam obvestilo o novem prispevku v temi, upajoč da bo kdo dal pametno informacijo najdem pa same buče...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sanni
Novinec

|
|
| Shatzy je napisal: |
A bi si fantje izmenjal MSN naslove pa nehal nabijat klele notr?? Na 10 minut dobivam obvestilo o novem prispevku v temi, upajoč da bo kdo dal pametno informacijo najdem pa same buče...  |
ja se kr strinjam s tabo naj se prek MSN--ja pričkajo
al pa kr prek mobija .bo mel še kdo drug korist od njih _________________ čuvaj bele denarce za črne dni |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
coffa06
Uporabnik

|
|
| Shatzy je napisal: |
Oj,
ravonkar kupujem gumo za cliota, in sicer dimenzijo 165 70 R13, in razmišljam o Dunlop SP Winter sport M3 (od 46 - 51 €) in pa GY Ultra Grip 7 (od 44 do 50 €), pa me zanima če ima kdo kake informacije, saj sem na gume-direkt.com zasedil da je WS M3 dobila boljše ocene (povprečna ocena skoraj vseh karakteristik gume je bila maksimalna).
Poleg tega imam še eno offtopic vprašanje, upam da mi ne boste zamerili, če ga postavim tu. Ker je guma 165 70 R17 dokaj visoka in ozka, sem začel razmišljat o nakupu nižjih in širših letnih gum. 14 oz. 15 col in širina 175, mogoče celo 185 je tisto kar razmišljam. Gre za cliota letnik 1998 1,2 motor, serijsko homolgiran z gumami 165 60 R13. Nekje obstaja kalkulator za izračun premera različnih presekov gum, ima kdo mogoče link? In kot drugo, Tűw certifikati za jeklena platišč tudi obstajajo, ker to potrebujem za homologacijo, ne? |
Popolnoma narobe, ti clioti so imeli homologirano dimenzijo 165/70R13 ali pa 165/65R14, taka dimenzija kot si jo napisal sploh ne obstaja. Po želji pa se da homologirat na tem avtu tudi 205 široke gume. Med UG7 in M3 bi izbral UG7, oboje sem sprobal, sicer v 15-ih colah in me je GY bolj prepričala.
Kar se pa tiče UG7 in S3, bom pa rekel samo to, da naivneži, ki hvalijo Savo verjetno vozijo to gumo že deset let in v tem času še niso probali kake druge gume. Vozil sem tri zime UG7, letos pa imam na avtu savino S3 gumo, na snegu se dobro obnese, v ostalih parametrih pa je zelo slaba. Vsak dan prevozim 50km po zelo ovimkasti cesti, pozimi tudi poledeneli in močno zasneženi in opazim veliko razliko v obnašanju avtomobila. Z goodyear-ovo gumo se pri -20 stopinj pelješ v ovinek enako kot poleti z letno gumo in lahko z eno stranjo vozila zapelješ v veliko lužo na, da bi to čutil na volanu, medtem, ko za savino gumo kaj takega ne morem reči. Ko greš kupovat gume, ne smeš razmišljat koliko je avto star, ali se splača, razmišljaj raje koliko imaš rad sebe in svojo družino, ki jo voziš, pa tudi druge udeležence v prometu. Pa glede cene, preverjeno v enakem obdobju spraviš dva kompleta savinih ali pa ene GY, kaj je pol ceneje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shatzy
Stalni uporabnik

|
|
| coffa06 je napisal: |
| Popolnoma narobe, ti clioti so imeli homologirano dimenzijo 165/70R13 ali pa 165/65R14, taka dimenzija kot si jo napisal sploh ne obstaja. Po želji pa se da homologirat na tem avtu tudi 205 široke gume. |
Sorry, R17 se mi je zatipkalo... Seveda sem mislil 165/70 R13. Rad bi imel pa recimo 185/XX R14 ali R15. Kje nej dobim homologacijo za jeklene feltne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dejch
Stalni uporabnik

|
|
| Mah sm mel ze dost drugih gum in coffa06 pretiravaš. S3 so dobre gume, dobr drzijo, so tihe in nasplosno za svoj denar pomoje najbolse gume. Zdej vsak ma svoje mnenje, ampak mislm, da orng pretiravaš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
BBoss
Poznavalec foruma

|
|
| Z goodyear-ovo gumo se pri -20 stopinj pelješ v ovinek enako kot poleti z letno gumo in lahko z eno stranjo vozila zapelješ v veliko lužo na, da bi to čutil na volanu, medtem, ko za savino gumo kaj takega ne morem reči. Ko greš kupovat gume, ne smeš razmišljat koliko je avto star, ali se splača, razmišljaj raje koliko imaš rad sebe in svojo družino, ki jo voziš, pa tudi druge udeležence v prometu. Pa glede cene, preverjeno v enakem obdobju spraviš dva kompleta savinih ali pa ene GY, kaj je pol ceneje? |
Upam, da močno pretiravaš in ne verjameš tega kar pišeš ali pa maš tolk zanič letne gume. Če velja drugo potem ti toplo priporočam, da zamenjaš letne gume, če imaš res tolk rad sebe in svojo družino.
Back to topic: Savine gume so popolnoma spodobne gume in čisto upravičijo svojo nakupno ceno. Ponavadi pa ljudje največkrat kritizirajo Savo po tem, ko je z njo naredil 30.000 - 40.000km v nekaj letih potem jo je pa zamenjal z drugo in logično je, da nova sveža guma je boljša od nekaj let rabljene s polovico profila. Autobild, je imel teste gum, ki so naredile le 8.000km in poznalo se je tudi do 30% slabših performancah kot pri novih.
Edina prava primerjava je torej, če sta obe gumi novi in na enakih avtomobilih to pa naredijo na testih, kjer se je pač izkazalo, da je Sava verjetno najboljša lowbudget guma.
Da ne bo pomote - GY UG7 je dobra guma in imam jo na enem avtomobilu - edina zamera je njena nepredvidljivost saj lepo drži ampak, ko spusti pa spusti precej sunkovito še posebej bočno. Recimo WS M3, ki ga imam na drugem avtu kaj takega ne počne in že dovolj zgodaj nakazuje, da bo drselo tako, da se lahko pripraviš oziroma pravočasno zmanjšaš hitrost.
Ima pa tudi M3 slabost in to je na izredno gladkem vlažnem asfaltu, kjer zna biti veselo. No sicer takšen asfalt je itak rak rana vseh zimskih gum ampak zdi se mi da je Dunlopka še posebej občutljva na to  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sašo5
 Mojster foruma

Pridružen: ponedeljek, 10.09.2007 17:29 objav: 2789 Kraj: Brežice
|
|
[quote="BBoss"]
Ima pa tudi M3 slabost in to je na izredno gladkem vlažnem asfaltu, kjer zna biti veselo. No sicer takšen asfalt je itak rak rana vseh zimskih gum ampak zdi se mi da je Dunlopka še posebej občutljva na to  |
...tudi S3....
...sem že napisal v temi o gumah in napišem še enkrat: S3 "ne paše" težek avto - sploh težak "nos" (recimo dizel) ....težko je napisat..ampak (zadnjih par dni probaval) sestrin punto se s Savo pelje naravnost fantastično(več al manj vse - mokro, sneg, brozga....)moj golf V tdi - porazno...(oboje nove gume 8mm profila, s tem da na puntu 176/65/14 T na golfu 195/65/15 H )...še najboljši občutki po suhem(ni glasna in dokaj majhen kotalni upor)...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
BBoss
Poznavalec foruma

|
|
[quote="sašo5"]
| BBoss je napisal: |
...tudi S3....
...sem že napisal v temi o gumah in napišem še enkrat: S3 "ne paše" težek avto - sploh težak "nos" (recimo dizel) ....težko je napisat..ampak (zadnjih par dni probaval) sestrin punto se s Savo pelje naravnost fantastično(več al manj vse - mokro, sneg, brozga....)moj golf V tdi - porazno...(oboje nove gume 8mm profila, s tem da na puntu 176/65/14 T na golfu 195/65/15 H )...še najboljši občutki po suhem(ni glasna in dokaj majhen kotalni upor)...  |
Kolk si jih pa na Golfu napumapal ... zimske gume so mehke in rabijo malo več polnjenja, da pravilno prenašajo težo in se čim manj "zvijajo". Na Golfu TDI jih jaz polnim spredaj 2,6-2,7 zadaj pa nekje okrog 2,4. Na Mazdi 6 pa M3 polnim 2,8 spredaj in 2,6 zadaj in se obnese zelo dobro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sašo5
 Mojster foruma

Pridružen: ponedeljek, 10.09.2007 17:29 objav: 2789 Kraj: Brežice
|
|
| BBoss je napisal: |
Na Golfu TDI jih jaz polnim spredaj 2,6- 2.7 pa nekje okrog 2,4.... |
....mam "pumpano" konstantno 2.6 spredaj - 2.7 zadaj..(tako pumpam tud letne) ...že ene 7/8 let vedno plin))
...s tem, da če si prebral mam v H označbi (mal dražja) ampak je bok močnejši - zato niti ni "zibanja"...enostavno, prvi konc hoče ven(veliko podkrmarjenje) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
coffa06
Uporabnik

|
|
| H je samo hitrostni indeks, v tvojem primeru do 210kmh, da je pa guma močnejša in zdrži večjo težo pa piše pred to črko, nosilnost. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne moreš dodajati novih tem v tem področju Ne moreš odgovarjati na teme v tem področju Ne moreš urejati svojih tem v tem področju Ne moreš brisati svojih tem v tem področju Ne moreš sodelovati v anketi v tem področju Ne moreš pripenjati dodatek v tem področju Ne moreš prenašati datotek s področja
|
|