Novice

Aleks Humar z zagotovljenim naslovom državnega prvaka

Včerajšnji 3. Rally Nova Gorica ni prizanesel nikomur, saj so se morali s padavinami bojevati dirkači, gledalci in fotografska oprema. Že zjutraj ni šlo prav nič po načrtih organizatorjev, saj so številni dirkači obstali v namočenem terenu in se je reli pričel z enourno zamudo.

Številnih gledalcev ni ustavilo niti slabo vreme in namočen teren, dirkači pa so jih nagradili z odličnim dirkanjem, številnimi zdrsi in atraktivno odpeljanimi zavoji. Zaradi mokrih cest so bili v prednosti štirikolesno gnani dirkalniki, zato je dirko dobil favorizirani Italijan Claudio de Cecco z dirkalnikom Peugeot 208 R5. Zanesljivo je osvojil vseh devet hitrostnih preizkušenj in drugouvrščenega, najboljšega med slovenskimi dirkači, Aleksa Humarja prehitel za minuto in 13,9 sekund. Oba dirkača sta svoje mesto držala od začetka do konca relija, zato pa smo bili priča boju za tretje mesto, kjer sta se udarila Grega Premrl v Citroenu DS3 R3 in izkušeni Jani Trček v Mitsubishiju Lancer EVO9. Na koncu je tretje mesto osvojil mlajši Premrl in v cilj prišel s 5,4 sekunde prednosti.

Aleks Humar in njegov sovoznik Florjan Rus sta tako že dve dirki pred zaključkom državnega prvenstva, že tretjič zapored in skupno četrtič, osvojila naslov državnega prvaka. Humarju je za naslov državnega prvaka zadostovalo že sedmo mesto, toda, tako kot smo od njega vajeni, je že pred relijem povedal, da popuščanja ne bo. Svojo obljubo je držal in skozi celotno dirko vozil na polno ter suvereno premagal slovensko konkurenco. ”Razmere so bile težke,” je dejal Humar in hkrati zatrdil, da bi si želel še večje konkurence in s tem bolj zanimivih dvobojov med dirkači.

Močan boj se je odvijal tudi v nižjih divizijah, kjer je sta se vse do zadnje hitrostne preizkušnje borila Jan Mrak in Jernej Fakin. Zaradi odpovedi dirkalnika MG ZR 105 je moral Mrak odstopiti in s tem prepustiti zmago Fakinu.

Žal so padavine pustile pečat tudi na moji fotografski opremi, saj se spominska kartica ni bila zmožna upreti povečani vlažnosti ter je neslavno končala svojo življenjsko pot. Slabo voljo so k sreči omilili sončni žarki, ki so nas obsijali proti koncu relija.

Do konca državnega prvenstva nas čakata še dva relija, prvi, Rally Idrija, bo na sporedu 11. oktobra 2014.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Žagar do četrte šestice v Vojensu
Toyota U2