Novice

Alfa Romeo dostavila dve policijski Giulii Quadrifoglio za Carabiniere

Še preden je na evropske ceste zapeljala nova Giulia, so pri Alfi Romeo italijanskim Carabinierom že dostavili prva dva primerka Giulie Quadrifoglio, ki sta pripravljena na boj s kriminalom.

Najnovejši doprinos k floti Carabinierov sta predstavila sam Sergio Marchionne, izvršni predsednik skupine FCA, in John Elkann, predsednik FCA ter vnuk in dedič imperija Giovannija Agnellija.

Giulii Quadrifoglio sta najhitrejši in najmočnejši vozili v celotni policijski floti. Leta 2011 so sicer presenetljivo kupili dve posebni različici Lotus Evore S – zakaj se niso odločili za športno vozilo domačega proizvajalca, ni znano.

Tako kot britanska športnika, se bosta tudi Giulii pridružili Carabinierom v Rimu in Milanu, kjer se bodo z njima lahko hitro odzvali in nudili osnovne storitve v sili. Za volan bodo lahko sedli le tisti pripadniki enote, ki bodo opravili posebno šolo vožnje pod vodstvom Alfinih inštruktorjev.

Giulio poganja serijski 2,9-litrski prisilno polnjen bencinski šestvaljnik s 380 kilovati, ki do stotice potrebuje le 3,9 sekunde. Nič kaj serijska pa ni dodatna oprema – poleg dodatnih luči LED so tukaj še kamere in dodatna tablica, namenjena sovozniku. Vratni panel je prirejen za nujno potrebna pripomočka, prav tako pa lahko v notranjosti vidimo nameščeno dodatno radijsko postajo.

Skupina FCA bo skozi celotno letošnje leto italijanski policiji dostavila okrog 800 novih vozil. Med njimi bodo prednjačili modeli Alfa Romeo Giulietta, Jeep Renegade in Fiat Panda 4X4.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Alfa Romeo dostavila dve policijski Giulii Quadrifoglio za Carabiniere"


emozul
7 leta 10 meseci nazaj

Tole je pa HUDO!!!!

legendarac
7 leta 10 meseci nazaj

Lepotica !!!

pskoda
7 leta 10 meseci nazaj

Še zame eno

xxl
7 leta 10 meseci nazaj

S lučkami ali brez?

pskoda
7 leta 10 meseci nazaj

Z lučkami obvezno, da se bi ljudje umikali, ko bi jo žgal

 
Motorna revolucija se nadaljuje, Porsche predstavil novi osemvaljnik
Škodin Kodiaq z medvedjim podpisom