Novice

Audi za zaključek desetletja pripravlja električno ofenzivo

Rupert Stadler, izvršni predsednik Audija, je za nemški časopis potrdil, da namerava proizvajalec vozil do leta 2020 pripraviti tri povsem električne modele, ki naj bi do leta 2025 prevzeli 25-30 odstotkov celotne prodaje.

Stadler je Audijevim vodjem načrt o novi usmeritvi znamke, ki se bo vse bolj usmerjala v razvoj električnih vozil, k digitalnim rešitvam in avtonomni vožnji, razkril prejšnji teden. V intervjuju za časopis Heilbronner Stimme je potrdil, da bo Audi poleg ostalih modelov imel električnega predstavnika tudi v najmanjšem segmentu A.

Nemški proizvajalec vozil bo ustvaril novo hčerinsko družbo z imenom SDS Company, ki bo skrbela za razvoj avtonomnega avtomobila. ”Govora je o avtomobilu robotu, ki bo lahko brez stopalk in volanskega obroča, zato bo idealen za urbana središča.” je dejal Stadler. A kljub vsemu Audi išče partnerja za skupen razvoj te tehnologije.

Audijeva električna prihodnost je vse bolj svetla tudi kot posledica izbruha afere Dieselgate. Uradno je Audi potrdil, da bodo električnega športnega terenca e-tron Quattro izdelovali v belgijski tovarni.

”Pogovarjali smo se kaj bi se zgodilo, če bi iz ponudbe odstranili dvovratno različico A4. Mislim, da bi izgubili le malo strank. Raje investiramo denar, ki se bo sprostil v nove modele in ostale izpeljanke,” je še dejal Stadler. Vir znotraj podjetja je za Reuters potrdil, da so se na vrhu odločili za zmanjšanje sredstva za zunanje razvojne sodelavce in jih preusmerili v razvoj električnih modelov, avtonomne vožnje in digitalizacije.

Stadler je hkrati potrdil nujnost prihoda tehnologije gorivnih celic, a zaenkrat ni znan obseg povpraševanja. V ločenem intervjuju je Stefan Knirsch, vodja oddelka za razvoj, razkril, da Audi ne bo pričel s serijsko proizvodnjo vozila na gorivne celice pred letom 2020. Razlog je sila preprost – zaenkrat je premalo polnilnih postaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Graham: superčlovek, ki bi preživel težko prometno nesrečo
Prestižnejša izvedba Nissana Qashqai