Novice

Bavarcem zmanjkuje cifer, prihaja serija 9

Po nedavni najavi o največjem športnem terencu serije X prihajajo sporočila o novi seriji proizvajalca BMW. Na prihajajočem avtosalonu v Pekingu naj bi Bavarci predstavili koncept serije 9, s takim tempom uvajanja novih modelov pa jim bo kmalu zmanjkalo cifer za oznake.

Iz Nemčije prihajajo sveže novice o novi seriji 9, ki naj bi jo uradno razkrili na avtosalonu v Pekingu. Nova platforma, na kateri bo slonela tudi naslednja serija 7, je lažja in bolj uporabna tudi za ostale modele. Ravno zaradi njene prilagodljivosti naj bi jo uporabljala tudi prestižni Rolls Royce Phantom in omenjena serija 9. Poročila niso razkrila točnega zunanjega videza koncepta serije 9, vendar lahko veliko povzamemo iz lanskoletne predstavitve Pininfarine Gran Lusso V12 Coupé na Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Luksuzni dvosedežnik predstavlja podobno filozofijo, kot jo je predstavil Mercedes z S-Class Coupe.

Sistem označevanja, ki ga uporablja BMW, je dokaj preprost. Lihe cifre predstavljajo bolj tradicionalno oblikovana vozila, medtem ko nosijo športno oblikovani modeli sode oznake. Po tem številskem sistemu bi morala biti serija 9 večja in bolj prestižna kot sedaj največja serija 7.

Avtosalon v Pekingu odpre svoja vrata 20. aprila – do takrat pa bomo nestrpno čakali na več informacij.

Avtomobilizem.com (Vir:Carscoops. Foto:BMW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Arrinera Hussarya – najnovejši poljski superšportnik
Toyotin hibridni odgovor