Novice

Bentley s 53 milijonov megapikslov veliko fotografijo premika tudi meje v oglaševanju

Bentley je v svetu poznan kot prestižni proizvajalec vozil, ki pri svojem delu ničesar ne prepušča naključju. Po prvem izrednem izdelku, Bentaygi, so zdaj svetovno javnost šokirali še z enim izdelkom – fotografijo modela Mulsanne, ki je velika kar 53 milijard slikovnih pik oziroma 53 milijonov megapikslov.

Klik na spodnjo fotografijo je obvezen.

bentley_zoom_inline.0

Prav ste prebrali, Bentley je razkril model avtomobila s fotografijo največje resolucije na svetu. Na prvi pogled je videti kot običajna fotografija mostu Golden Gate v San Franciscu, a je na njej skrit model Mulsanne s podaljšano medosno razdaljo v dvobarvnem odtenku rose-gold.

Ker gre za fotografijo izredno velike ločljivosti, lahko na panorami znamenitega mostu približamo sliko vse do logotipa, ki je odtisnjen na sprednjem sedežu – s 700 metrov oddaljene točke . Ta neverjetna fotografija je kar 4.425-krat večja od običajne fotografije, posnete na mobilnem aparatu. Še en podatek: če bi jo natisnili v običajnem formatu, bi imela dimenzije nogometnega igrišča.

Fotografija je nastala ob združitvi 700 individualnih posnetkov, ki jih je naredil zmogljiva kamera z iste lokacije. Vse nastale fotografije so digitalno združili pri vesoljski agrenciji NASA. Takšno tehnologijo uporablja sonda na Marsu za fotografiranje rdečega planeta v visoki resoluciji.

Kot pravi Kevin Rose, član uprave za prodajo in marketing, fotografija metaforično izkazuje Bentleyevo pozornost do detajlov ter epsko razsežnost znamkinih ambicij.

Avtomobilizem.com (Vir: Bentley, Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Bentley s 53 milijonov megapikslov veliko fotografijo premika tudi meje v oglaševanju"


zoranv12
7 leta 9 meseci nazaj

Vsaj v naslovu bi lahko ne bilo slovničnih napak; Zaželjeno je, da slovenci pravilno uporabljamo s in z, kaj šele o “poslovenjevanju” tujk, kot je recimo mega pixel
Bentley z 53 milijonov “megapikslov”… Bentley s 53 milijonov točk (mega in milijon sta v tem primeru komplementarna).

ggorenc
7 leta 9 meseci nazaj

Sredi sedemdesetih so imeli vohunski sateliti v GSO locljivost manj kot pol metra. Konec osemdesetih so pa lahko ze cajtenge na zemlji brali..

 
Kia je velika zmagovalka študije J.D. Power
Humar predčasno zaključil belgijski reli Ypres