Novice

BMW Grand Tourer za večje družine

BMW načrtuje, da bo z letom 2015 na ceste zapeljala serija 2 Grand Tourer – daljša in malenkostno spremenjena različica Active Tourerja z večjo medosno razdaljo ter višjim zadnjim previsom za še večjo prostornost zadaj. Zahvaljujoč podaljšani strehi in ravnemu zadnjemu stebričku naj bi bilo v tretji vrsti dovolj prostora tudi za sedenje odraslih oseb.

Ljubitelji znamke BMW so ob prihodu serije 2 Active Tourer, ki smo jo testirali tudi mi, zavijali z očmi in nezadovoljno godrnjali. Sedaj pripravlja BMW še večji udarec, saj poleti leta 2015 prihaja sedemsedežni BMW s pogonom na sprednji kolesni par.

Osnovna različica ponuja pet sedežev, številni kupci pa bodo cenili ogromen prtljažni prostor, ki nastane brez vgrajene tretje vrste. Tisti, ki potrebujejo več sedežev, si bodo lahko v sklopu dodatne opreme svojo Serijo 2 Grand Tourer opremili s tretjo vrsto sedežev in tako povečali število sedišč na sedem. Večji brat Active Tourerja bo svoje kupce iskal predvsem pri večjih družinah in ljudeh, ki rabijo zajeten prtljažni prostor.

Za lažji vstop na zadnjo klop se bo druga vrsta sedežev zlahka premikala naprej/nazaj, hkrati pa se bo lahko podrlo hrbtišča sedežev. A sprememba v primerjavi z Active Tourerjem ni le večja potniška kabina, saj pri BMW-ju načrtujejo tudi prihod priključnega hibrida Grand Tourer. Z njim želijo omogočiti tišjo vožnjo, manjšo povprečno porabo goriva in manjše izpuste emisij.

Skoraj vsi hibridni tekmeci ponujajo pogon samo na sprednji par koles, BMW pa bo s pomočjo svojega eDrive koncepta moč električnega motorja prenašal na zadnji kolesni par. Po informacijah iz oddelka za raziskave in razvoj so s tem poskrbeli za boljši oprijem in razporeditev teže, vključno s štirikolesnim pogonom, ki bo imel vektorsko razporeditev navora. Sistem bo prvič predstavljen v začetku prihodnjega leta na Active Tourerju.

BMW je zadnje čase zaposlen z zapolnjevanjem vseh tržnih niš, a je v tej nori potezi tudi nekaj smisla. V Münchnu se zavedajo, da si številne družine želijo prestižno vozilo s sedmimi sedeži za prevoz svojih otrok, ki ni videti kot kompaktni terenec. S to potezo želijo privabiti mlajše družine, ki jih premami preprosta uporaba sedežev, in starejšo populacijo, ki ceni veliko prostora. Nemci želijo v življenjski dobi obeh modelov prodati 300,000 Active Tourerjev in 200,000 Grand Tourerjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz G-Code napada Audija Q1
Moštvo Toyota Racing prevladovalo na Kitajskem