Novice

BMW na avtomobilskem salonu v Los Angelesu 2014

Nove modele, ki jih na avtomobilskem salonu v Los Angelesu letos predstavlja nemški premium proizvajalec avtomobilov BMW, odlikuje edinstvena raznovrstnost značilnega užitka v vožnji blagovne znamke. Najnovejši izvedbi visokozmogljivih modelov BMW X5 M in BMW X6 M s štirikolesnim pogonom doživljata svojo svetovno premiero v kalifornijski metropoli Los Angeles, medtem ko lahko obiskovalci sejemskega centra v Los Angelesu med 21. in 30. novembrom doživijo tudi ameriško premiero BMW serije 2 Cabrio in novega BMW X6.

BMW na letošnji avtomobilski salon v Los Angelesu prihaja z naslednjimi poudarki:

  • Svetovna premiera: novi BMW X5 M, 423 kW/575 KM; kombinirana poraba goriva: 11,1 l/100 km; emisije CO2: 258 g/km.
  • Svetovna premiera: novi BMW X6 M, 423 kW/575 KM; kombinirana poraba goriva 11,1 l/100 km; emisije CO2: 258 g/km.
  • Ameriška premiera: BMW serije 2 Cabrio, 240 kW/326 KM – 135 kW/184 KM; kombinirana poraba goriva: 8,5 – 4,4 l/100 km; emisije CO2: 199 – 116 g/km.
  • Ameriška premiera: novi BMW X6, 330 kW/450 KM – 190 kW/258 KM; kombinirana poraba goriva: 9,7 – 6,0 l/100 km; emisije CO2: 225 – 157 g/km.

Inovativna tehnologija, močna navzočnost: novi BMW X5 M in novi BMW X6 M proslavljata skupno svetovno premiero v Los Angelesu.

Pripravljena na vse vremenske pogoje in cestne razmere, navdušujoče dinamična na dirkalni stezi – BMW X5 M in BMW X6 M sta umerjena za izjemno doživetje v vožnji. Najnovejša generacija te dvojice visoko zmogljivih vozil s štirikolesnim pogonom iz proizvodne linije BMW M GmbH je sedaj pripravljena, da osvoji ceste – sedaj s še bolj dominantno navzočnostjo, večjo močjo, optimizirano tehnologijo podvozja in vrhunskim luksuzom in inovacijami v sklopu opreme.

Jedro značilnega visokozmogljivega M karakterja novega BMW X5 M in novega BMW X6 M je zopet popolno uglašen paket motorja, pogonskega sklopa in podvozja. Nadgrajena enota V8 s tehnologijo M TwinPower Turbo ustvarja za 15 kW/20 KM večjo moč, ki sedaj znaša 423 kW/575 KM in razvije za 70 Newton metrov večji navor, ki dosega vrednost 750 Newton metrov. Oba modela sta osnovno opremljena z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic z Drivelogic, ki ju požene iz mirovanja do 100 km/h v 4,2 sekunde. Modela prav tako dvigujeta meje na področju lateralne dinamike, natančnosti krmiljenja in zavorne zmogljivosti, medtem ko je poraba goriva in vrednost emisij CO2 za okoli 20 odstotkov nižja kot pri predhodnikih.

Kompakten, dinamičen in osvežujoče odprt: Ameriška premiera BMW serije 2 Cabrio.

BMW svet vozil s spuščeno streho je prav tako storil korak višje. BMW serije 2 Cabrio združuje vrhunsko dinamično upravljanje v premium razredu kompaktnih vozi s posebno intenzivnim doživetjem, pri tem pa se njegova oblika ponaša z značilnimi razmerji BMW s športnimi, elegantnimi potezami in plosko ramensko linijo. Električno krmiljena platnena streha zagotavlja optimizirano akustično udobje in jo je mogoče odpreti ali zapreti v zgolj 20 sekundah pri hitrosti do 50 km/h. Za športni užitek v vožnji pa poskrbijo tehnologija BMW TwinPower Turbo, pogon na zadnja kolesa, torzijsko toga karoserija, fino uravnotežena razporeditev mase med sprednjo in zadnjo premo in dodatno izpopolnjena tehnologija podvozja.

BMW serije 2 Cabrio prav tako ponuja inovativne elemente opreme kot tudi večjo prostornost, udobje, funkcionalnost in premium značaj notranjosti. To je prvi model z možnostjo vgradnje najnovejše generacije navigacijskega sistema Professional, ki omogoča brezžične posodobitve preko SIM kartice, vgrajene v vozilo.

Sports Activity Coupé z edinstvenim karakterjem: Ameriška premiera novega BMW X6.

Najnovejša izvedba BMW X6 napoveduje naslednje poglavje zgodbe o uspehu prvega Sports Activity Coupé na svetu. Novi BMW X6 razburka domišljijo s še bolj prepričljivo navzočnostjo, ekstravertirano športnostjo oblike, izjemno zmogljivostjo, luksuzno izvedbo notranjosti in inovativnimi elementi opreme. Zmogljivi in učinkoviti motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic in inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive zagotavljajo vrhunsko in raznovrstno doživetje v vožnji. Ponudba treh paketov prilagodljivega podvozja z elektronskim nadzorom blažilnikov, zračnim vzmetenjem zadnje preme, elektronskim nadzorom zmogljivosti in aktivnim stabilizatorjem Dynamic Drive so na voljo v sklopu dodatne opreme.

Osnovna oprema novega BMW X6 precej presega osnovne specifikacije predhodnika, medtem ko je mogoče ekskluzivni stil modela Sports Activity Coupé še dodatno naglasiti s paketom M Sport, možnostjo Design Pure Extravagance in specifičnimi elementi iz sklopa BMW Individual. Avtomobilski salon v Los Angelesu je eden izmed najpomembnejših in tradicionalnih tovrstnih dogodkov v Severni Ameriki. Avtomobilski salon, prvič izveden leta 1907, je platforma za proizvajalce avtomobilov in dobavitelje iz celega sveta, kjer predstavijo svoje novosti, konceptne modele in tehnološki razvoj. Srečanje avtomobilske industrije v ameriški zvezni državi Kalifornija je zaključni dogodek na koledarju mednarodnih avtomobilskih salonov in kot tak ponuja zanimiv vpogled v trende prihodnjega leta. Organizatorji desetdnevnega avtomobilskega salona v Los Angelesu letos pričakujejo približno 900.000 obiskovalcev.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi razred B – nosilec inovacij v svojem razredu
25. novembra prihaja nabriti Subaru Forester STi