Novice

Bo novo Toyotino vozilo na gorivne celice del družine Prius?

Toyota je na avtomobilskem salonu v Tokiu prikazala koncept vozila na gorivne celice (FCV). Pri znamki ga nameravajo v serijski proizvodnji predstaviti ameriškemu trgu do leta 2015, pri čemer ga bodo morda celo uvrstili med modele Prius.

Bill Fay, eden Toyotinih ameriških izvršnih direktorjev, je v intervjuju za AutoGuide.com v Los Angelesu povedal, da se zavedajo pomena naziva Prius pri kupcih avtomobilov, še posebej ko gre za vozila z alternativnim pogonom. Dodal je, da dokončna odločitev o imenu še ni sprejeta, a o tem pri znamki precej razpravljajo. Ime Prius ima za kupce precejšen pomen in vozilo na gorivne celice bi se lahko dobro znašlo med temi vrednotami.

Fay pravi:”Ljudje izenačujejo Priusa z veliko stvarmi, ima pozitiven prizvok v povezavi s tehnologijo, inovativnimi produkti in ekološko osveščenostjo. Vozilo na gorivne celice je sicer nekoliko drugačno, a raziskujemo v smeri ali bi lahko znamko Prius uporabili tudi v povezavi s tehnologijo gorivnih celic ali bomo serijski model poimenovali kako drugače.”

Toyota je koncept FCV predstavila v Tokiu in ponovno potrdila svojo zavezo, da bo serijski model na voljo leta 2015. Ne glede na to, da jih bo kateri izmed tekmecev (Honda, GM) pri tem morda prehitel, se bodo težje kosali s tržno vrednostjo imena Prius, ki ima dominanten položaj v svetu hibridov ter tudi sicer med zeleno osveščenimi vozniki.

Medtem na spletnem portalu Autoblog.com med svojimi bralci že raziskujejo, ali naj vozilo na gorivne celice nosi ime Prius ali ne, trenutni rezultati pa kažejo, da so mnenja o tem deljena.

Tehnične lastnosti koncepta FCV najdete v galeriji slik.

Vir: Auto Guide, Autoblog. Foto: Toyota.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi se je odločil za razvoj Q1 kot novega člana družine modelov Q
Osupljivo, kaj vse premore novi BMW X5!