Novice

Bo peti Minijev model limuzina?

Peti model v Minijevi modelni ponudbi bo najverjetneje limuzina, ki naj bi proizvajalcu vozil pomagala pri premiku v bolj prestižne vode.

Uradno o prihodu novinca še ni govora, toda viri znotraj podjetja so potrdili, da je limuzina visoko na spisku prioritet. Poleg novega evolucijskega videza, ki bi napovedal prihodnje Minije, bi lahko nosila ime Riley, ki ga je BMW pred časom zakupil in je v preteklosti že bil član Minijeve ponudbe.

Na ceste je zapeljala tretja generacija Minijev, odkar nad njihovim razvojem bdijo pri skupini BMW. Kot smo že pisali pa nameravajo pri britanskem proizvajalcu racionalizirati ponudbo in se osredotočili predvsem na pet modelov. Slednji bodo tvorili zaokroženo celoto ter bodo nagovarjali starejše kupce, saj se bosta videz in dojemanje novih modelov drastično spremenila. Ta pristop so uporabili pri tri- in petvratnem Miniju, kasneje sta se mu pridružila še Clubman in Cabrio. Četrti bolj odrasel model je večji in bolj prostoren Countryman, druga generacija bo na ceste zapeljala proti koncu letošnjega leta.

Pri BMW-ju so bili zelo skrivnostni glede petega modela in usta Petra Schwarzenbauerja so ostala zaprta vse od razkritja nove modelne taktike. Kljub temu so namigovanja o prihodu limuzine vse večja. Pri Miniju bi s prihodom takega modela lahko aktivno stopili na ameriški in kitajski trg, obenem pa tudi na ostale svetovne trge.

Ralph Mahler, podpredsednik razvoja produktov pri Miniju, ni direktno potrdil prihoda limuzine, vendar je poudaril, da so pri Miniju dodobra raziskali vse trge in segmente. ”V Aziji in ZDA je na primer segment limuzin zelo velik. To je za nas zelo zanimivo.” Poudaril je še, da ima Mini bogato zgodovino izdelave limuzin. Številni kupci se tega ne zavedajo, a Mini je imel v ponudbi modela Riley Elf in Wolseley Hornet. ”Tukaj so naše korenine,” je še dodal Mahler.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Autocar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota s konceptom uBox nagovarja generacijo Z
Nov sveženj fotografij karavanskega Talismana