Novice

Brezstrešni Lamborghinijev Centenario

Na letošnji avtomobilski prireditvi Monterey Car Week v kalifornijskem mestu Pebble Beach je italijanski Lamborghini predstavil brezstrešno različico svojega strupenega modela Centenario.

Model Centenario, ki je sicer posvečen stoti obletnici rojstva ustanovitelja znamke iz Bologne, Ferruccia Elia Artura Lamborghinija, je tako dobil tudi svojo roadstersko verzijo, ki pa bo na voljo zgolj 20 srečnežem. A bodo omenjeni »srečneži« morali spraviti na kup kar 2 milijona evrov za njegov nakup, kar je 250 tisočakov več kot za običajnega Centenaria.

V Kaliforniji razkrit roadster so prikazali v posebni srebrni karoserijski barvi »Argento Centenario«, ki je namenjena zgolj roadsterju. V notranjosti se ponaša s prestižnim interierjem, pri čemer najbolj v oči padejo svetlo rjavi (»Terra di California«) sedeži, odeti v alkantaro ter ozaljšani z belimi šivi (»Bianco Polar«).

Pod motornim pokrovom se vrti enak 770-»konjski« 12-valjni 6,2-litrski agregat kot pri običajni verziji in se ponaša s podobnimi zmogljivostmi (2,8-sekundni pospešek od 0 do 100 km/h, najvišja hitrost več kot 350 km/h).

Omejena serija 20 vozil bo petičnim kupcem na voljo prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Lamborghini – FB.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Volkswagen Golf GTi
Airbusov leteči taksi prihodnosti