Novice

Mercedes-Benz razred S Coupe Cabrio še korak bližje razkritju

Mercedes-Benz je kmalu po razkritju skice, pod katero se je podpisal Robert Lešnik, pripravil še prvo fotografijo razreda S Coupe Cabrio. Novi kabriolet je postavljen ob bok zadnjega odprtostrešnega primerka razreda S, ki se je prodajal od leta 1961 do 1971.

Mercedes-Benz je pokazal aktualno fotografijo novega razreda S Coupe Cabrio, ki bo po 44 letih ponovno ugledal luč sveta. Javnosti bo v živo premierno razkrit na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, a že zdaj buri domišljijo svetovne javnosti.

Pred več kot štiridesetimi leti je razred S Coupe Cabrio veljal za enega najbolj udobnih potovalnih vozil, Mercedes-Benz želi zgodbo ponoviti z njegovim modernim naslednikom in ponovno ustvariti najbolj udoben kabriolet na svetu.

Novinec bo opremljen s pateniranimi rešitvami ”AirCap” in ”AirScarf”. Prva rešitev služi kot zaščita glave pred vročim zrakom, medtem ko druga varuje predel vratu. Kot pravijo pri znamki, bo novi razred S Coupe Cabrio opremljen z največjo pomično platneno streho na svetu. Kljub pomični strehi želijo povzeti videz kupejevske različice, a bo zadnji del platene strehe zagotovo bolj strm in bo imel nameščeno manjše okno, daljši pa bo tudi pokrov prtljažnega prostora.

Poleg dveh vstopnih bencinski agregatov naj bi po prvih informacijah ponudbo oplemenitila še 4,6-litrski osemvaljnik in 5,5-litrski osemvaljnik. Kasneje bo prišel še najmočnejši šestlitrski dvanajstvaljnik in zapolnil vrh ponudbe v modelu S65 AMG Cabrio. Kot poroča Autocar, bo v začetku na voljo le pogon na zadnji kolesni par, kasneje pa najverjetneje še štirikolesni pogon 4Matic.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mercedes-Benz.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Brezstrešni Citroënov Cactus
Neuporabne nove tehnologije v avtomobilih