Novice

Citroën pred razkritjem detajlno predstavil kombi Spacetourer

Citroën je še pred uradnim razkritjem na avto salonu v Ženevi podrobno predstavil svoj najnovejši model SpaceTourer, ki je bil decembra napovedan skupaj s sorodnima Peugeot Travellerjem in Toyoto Proace.

Nov kombi za prevoz oseb sloni na arhitekturi EMP2, ki si jo sposodil od modela C4 Picasso in Grand C4 Picasso. Kupcem bodo na voljo tri konfekcijske številke – XS s skupno dolžino 4.600 milimetrov, različica M bo dolga 4.950 milimetrov in največja XL 5.300 milimetrov. V skladu z zunanjimi merami se bo povečal tudi prtljažni prostor, pri najmanjši bo meril 1.978 litrov, v srednji različici 2.381 litrov in pri največji 2.932 litrov.

Citroënov potniški kombi bo imel devet sedežev, dostop do zadnjih dveh vrst pa bo olajšan s pomočjo pomičnih stranskih sedežev in velikih drsnih vrat. Paketa opreme Feel in Business prinašata dva različna pogleda. Prvi paket je namenjen velikim družinam in nudi izredno prilagodljivo notranjost s premičnimi sedeži, naslonjala se lahko podrejo do ravnega, kupci pa lahko izbirajo med pet-, sedem- ali osemsedežno različico. Druga paket opreme ponuja devet sedežev in je primarno namenjen podjetjem za prevoz potnikov.

Za udobje potnikov bo skrbel prostoročni dostop do vozila, saj je bodo stranska vrata na voznikovi strani odklenila s preprosto brco pod zadnjim odbijačem, za lažji in hitrejši dostop do prtljažnega prostora se lahko dvigne samo stekleni del vrat, na voljo je motorizirano odpiranje drsnih vrat, črno usnjeno oblazinjenje in večopravilna enota z zaslonom na dotik, ki nadzira delovanje radia, navigacije, telefona, projecirnega zaslona, parkirnih kamer, sistema Grip Control in pametne sprednje žaromete.

Med varnostnimi elementi najdemo sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za počitek, sistem za samodejno zaviranje v mestu in pri trku ter prilagodljivi tempomat. Motorno ponudbo sestavlja pet BlueHDi agregatov zadnje generacijo.

Kljub obsežni predstavitvi bo Citroën model SpaceTourer prvič razkril šele 1 marca na ženevskem avto salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Citroën, Foto: Citroën)

 

 

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Citroën pred razkritjem detajlno predstavil kombi Spacetourer"


ucmanster
8 leta 2 meseci nazaj

hud. Sploh če bodo dali ven tud model Hyphen

Firediver
8 leta 2 meseci nazaj

Počakati bo treba, da bo DARS uradno izmeril in tisto bo obveljalo…

Ivan36
8 leta 2 meseci nazaj

Že tukaj bral http://www.siol.net/avtomoto/novice/2016/02/citroen_spacetourer_in_concept_hyphen.aspx , pa me zanima samo še višina nad prednjimi kolesi? Nad 130cm ali ravno 129 ali 128cm??? Skupna višina je 190cm!

 
Tiguanova družina se povečuje
32 milijonov evrov za Ferrarijevo klasiko