Novice

Citroën s konceptom Aircross drzno v segment križancev

Citroënu je na splet ušla fotografija novega koncepta Aircross. Z “izgubljene” nizkoresolucijske fotografije lahko razberemo nekaj pomembnih podatkov o težko pričakovanem novincu, ki bo uradno predstavljen 8. aprila.

Koncept Aircross je, po fotografijah sodeč, kompaktni križanec, ki svoj zunanji videz dopolnjuje po vzoru kupejev s skritimi zadnjimi kljukami in fiksnimi stekli. Sprednji del vozila je oblikovan po podobi modela C4 Cactus, z dvojnimi LED žarometi nad glavnim žarometom. S črnimi plastičnimi dodatki so povečali njegovo prepoznavnost ter mu nadeli bolj terenski videz.

S spodnjega desnega dela fotografije lahko je videti, da bo koncept najverjetneje poganjal dizelski 1,6-litrski agregat BlueHDi 100, nobene informacije pa ni o njegovem pogonu. Skoraj zagotovo ne bo imel vgrajenega štirikolesnega pogona, saj bo predstavljeni koncept Aircross v ospredje postavljal varčnost in ekološko usmerjenost.

Uradno bodo pri Citroënu koncept Aircross predstavili 8. aprila ter naj bi po zagotovilih proizvajalca pripravljen na proizvodnjo. S prihodom kompaktnega križanca želijo zamenjati aktualni in ne preveč uspešni model C4 Aircross, ki pravzaprav sloni na Mitsubishiju ASX oziroma Outlanderju Sport.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Worldscoop.)

Opomba uredništva: v galerijo smo dodali še tri uradne fotografije detajlov, s katerimi znamka draži pred  popolnim razkritjem modela 8. aprila.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Nemčiji za novega Tourana vsaj 23.350 evrov
Hyundai želi prehiteti tekmece s številnimi varnostni sistemi