Novice

De Silva bi Seatov roadster

Kadar Walter de Silva, vodja dizajna pri skupini Volkswagen, ne razmišlja o novem sedemsedežnem športnem terencu ali nasledniku Phaetona, mu po glavi hodijo misli o športnem roadsterju. V nedavnem intervjuju je namignil, da bi znal priti na ceste njihov konkurent Mazdi MX-5, če ga bodo seveda potrdili za proizvodnjo.

”Vprašanje ali bi izdelali roadster Seat Spider je pri nas vedno odprto,” je za revijo Top Gear dejal de Silva. Idejo podpira tudi vodja dizajna pri Bentleyu, Luc Donckerwolke, ki ga je dopolnil: ”Vsi verjamemo, da lahko to vozilo prinese novo svežino v Seat in bi bilo primeren nov model.”

Seat naj bi predstavljal športno vejo skupine Volkswagen med množičnimi znamkami, vendar se je njihovo poreklo skozi leta nekoliko zameglilo. S prihodom Leona Cupre so ponovno osvežili športne gene, na letošnjem srečanju GTI Meet na Wörtherseeju pa so pri Seatu predstavili tudi koncept Ibize Cupster.

Poleg Ibize Cupster so pri Seatu že leta 2001 naredili podoben koncept Tango in ga javnosti pokazali na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Iz koncepta se takrat ni razvilo nič oprijemljivega.

Luc Donckerwolke je potrdil, da bi Seat za začetek serijske proizvodnje potreboval odobritev matične družbe na osnovi pripravljenega poslovnega načrta. Pred nekaj leti naj bi Volkswagen, Audi in Porsche sicer že poskusili s skupnim projektom na podlagi koncepta športnega roadsterja BlueSport s sredinsko nameščenim motorjem, vendar je ideja hitro propadla. Težko je verjeti, da bi v skupini podprli najnovejši samostojen Seatov projekt, ki bi vključeval drag razvoj vozila za prodajo v omejenem številu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoevolution. Foto: Seat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota razkriva naslednjo generacijo vozila za raziskovanje zbranosti voznikov DARV
Renault bo izdelal gospodarsko vozilo za Fiat