Novice

Deseta generacija Honde Civic že na poti k prvim kupcem

Honda je po dolgem čakanju naposled le pokazala produkcijsko različico Civica. Prva pošiljka vozil je že na poti v ZDA, evropski kupci pa bodo morali počakati na začetek prihodnjega leta.

Honda ni pripravila presenečenja, saj prve fotografije prikazujejo skoraj identičen videz, kot ga je pred časom na avtomobilskem salonu v Ženevi napovedoval atraktivni koncept. Malenkost so umirili zunanji videz, toda obdržali glavne oblikovalske elemente.

Kljub temu, da je ladja s prvimi primerki že odplula proti ZDA, Honda še ni razkrila uradnih motornih podatkov. Najverjetneje bo vstopni agregat dvolitrski štirivaljnik s 118 kilovati, pri bolje opremljenih različicah pa bo na voljo 1,5-litrski štirivaljnik s 130 kilovati. Kasneje bo ponudbo oplementil še športni paket Type-R, ki bo prinesel vsaj 250 kilovatov in naj bi Civica znova postavil na vrh vročih kombilimuzin.

Štirivratno kombilimuzino proizvajajo v obratu Swindon v Veliki Britaniji in bo na evropske ceste zapeljala v začetku prihodnjega leta. Najbolj zagreti kupci jo bodo lahko dodobra pretipala na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu. Na voljo bodo trije paketi opreme LX, EX in EX-L ter dva različna menjalnika – brezstopenjski in 6-stopenjski ročni menjalnik.

Nova kombilimuzina bo za 30 milimetrov širša, 20 milimetrov nižja in 130 milimetrov daljša od aktualnega modela ter bo imela nameščena širša platišča. Kot pravijo pri Hondi, so s tem posrkbeli za bolj samozavestno držo in vsesplošen dinamičen videz vozila. Spredaj so nameščeni veliki zračniki, ki jih dopolnijo zašiljeni žarometi LED. Na zadku so vidne že prepoznavne luči LED v obliki črke C in agresiven odbijač, ki s pomočjo ostrih linij deluje bistveno bolj agresivno, kot smo navajeni pri Hondi.

Avtomobilizem.com (Vir: Leftlanenews. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Deseta generacija Honde Civic že na poti k prvim kupcem"


DeLorean
7 leta 7 meseci nazaj

a imajo pri Hondi oblikovalca z druzga planeta zgleda?? tale grdoabija je katastrofa.. zgleda da so minili časi ko je Honda v letih od 1988-2000 z novimi Civic-ami v momentu zasenčila z obliko,razne golfe in astre ki so ble takrat na cestah.

dask
7 leta 7 meseci nazaj

Oblikovno iz generacije v generacijo večja katastrofa…

frgo
7 leta 8 meseci nazaj

evropski kupci pa bodo morali počakati na začetek prihodnjega leta

seveda, čakamo v vrsti za ta monstrum, ki je dizajnersko mešanica med nečim grdim, subarujem in nečim z odprto havbo

trikrat hura.

pskoda
7 leta 8 meseci nazaj

Zadnji del avta pa ne znajo naredit pa da jih j

 
Ford Transit samodejno zavira pred pešci
Infiniti predstavlja motor s spremenljivo kompresijo