Novice

Druga generacija Koleosa predstavlja osvežitev Renaultove palete SUV

Na avtomobilskem salonu v Pekingu so pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu odstrli tančico s svojega povsem novega športno uporabnega vozila, katerega pa so poimenovali z že poznanim imenom iz Renaultove zgodovine.

Medtem, ko so se na spletu že pred dnevi pojavile prve fotografije novega Koleosa, pa se je sedaj Renaultov SUV D segmenta dokončno pokazal z vseh nebesnih smeri. Avtomobil bazira na koncernski platformi CMF-C/D, na kateri nastaja že Nissanov X Trail ter je dolg 4,67 m, širok 1,84 m ter visok 2,71. Pohvali se lahko s precej dobrodušnim odmikom od tal (213 mm) ter s precej prostorno zadnjo klopjo (289 mm praznine za kolena zadaj sedečih).

Pod motornim pokrovom naj bi se vrtela dva bencinska in dva dizelska agregata, kupcem pa bo na voljo tudi opcijski preklopljivi štirikolesni pogon (2WD, 4WD AUTO in 4WD LOCK). Avtomobilu poznanega imena, ki bo pozicioniran po Kadjar-om, namenjajo vrsto sodobnih asistenčnih sistemov, info-zabavni sistem R-Link 2 ter že iz drugih Renaoltovih modelov poznane komfortne dodatke (ogrevan volanski obroč, BOSE ozvočenje, itd).

Renault bo Koleosa ponujal na približno 80 trgih, pri čemer ga bodo za kitajski trg proizvajali v Wuhanu, za ostale trge pa v južnokorejskem Busanu. Na evropskih trgih naj bi se pojavil v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Druga generacija Koleosa predstavlja osvežitev Renaultove palete SUV"


JG2
7 leta 11 meseci nazaj

Aja pozabil, osebno mi je novi Koleos všeč vključujoč sistema na tablici.

JG2
7 leta 11 meseci nazaj

Sem probal tako tablico pri drugem avtu kako to deluje, sicer res da je bilo v vozilu višjega cenovnega razreda kot kot je Ranault pa vseeno lahko rečem da meni tak sistem izjemno odgovarja in mi je praktično, ko bom pa to uporabljal vec let bo pa postalo nepogrešljivo. Je pa točno tako kot si rekel Ivan36, dokler tocuch sistema ne uvedejo v nemških vozilih bodo ti sistemi nepregledni, slabi in težko prilagodljivi nekateri jih celo označujejo za nevarne.

Ivan36
7 leta 11 meseci nazaj

Že čakam na negativne komentarje glede tablice na sredini, kot glavni element …. Dokler ne bo v DasAuto nebo nič vredno …. Potem pa sama hvala takim tablicam.

 
Mazda CX-4 bo navduševala le Kitajce
Kitajski Geely uvaja novo cenovno dostopno znamko, ki si bo delila osnove z Volvom