Novice

FCA z Googlom v razvoj avtonomne tehnologije

Skupina FCA je potrdila sodelovanje z ameriškim računalniškim gigantom Google, ki naj bi opremil okoli 100 Chryslerjevih modelov Pacifica Hybrid z njihovo avtonomno tehnologijo.

Po uvodnih govoricah sta zdaj podjetji sodelovanje tudi uradno potrdili in razkrili, da bosta sodelovali v razvoju avtonomne tehnologije. To je prvi primer, da bo Google sodeloval s kakšnim večjim proizvajalcem vozil. Prvi rezultat skupnega dela bo lahko viden proti koncu prihodnjega leta, ko bodo v prve primerke hibridnega modela Chrysler Pacifica namestili nekatere sisteme za avtonomno funkcijo.

Sodeč po uradni izjavi FCA se bo inženirska odgovornost razdelila med obe podjetji. FCA bo sprva izdelal okoli 100 primerkov modela Pacifica Hybrid, ki bodo namenjeni izključno temu projektu. Google bo potem v vozila namestil senzorje in računalnike, ki bodo skrbeli za samodejno vožnjo in navigiranje vozila.

Razvoj tehnologije bo potekal v obratu na jugovzhodu Michigana, najverjetneje v okolici mesta Auburn Hills, kjer je lociran sedež FCA. Kasneje se bodo preselili na Googlovo zasebno območje, kjer bodo dodobra preizkusili vse sisteme. Ob zeleni luči se bo 100 enoprostorcev odpravilo na javne ceste. Google trenutno že testira svoja avtonomna vozila v številnih ameriških mestih, zato lahko pričakujemo, da bodo s preizkusi na zaprtih cestah pohiteli in se čim prej preselili na javne ceste.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW uvaja nov dizelski agregat s štirimi turbinami
Ford Edge je le zapeljal na evropske ceste