Novice

Fiat 500 prinaša 1.800 novosti

Pred osmimi leti smo prvič ugledali novega Fiata 500 in njegova priljubljenost je z leti samo naraščala. Od predstavitve modela v letu 2007 so prodali neverjetnih 3,8 milijona vozil. Italijanski proizvajalec vozil je predstavil številne novosti in poskrbel za veliko prenovo malčka; zunanji videz ostaja skoraj nespremenjen in zvest originalu.

Kljub zgolj manjših lepotnim spremembam pri Fiatu trdijo, da so na novi petstotici spremenili kar 1.800 stvari. Med poglavitne zagotovo sodijo novi žarometi z dnevnimi LED lučmi z unikatnim svetlobnim podpisom in zadnji LED žarometi, opazna razlika je vidna tudi na spremenjeni maski vozila in obeh odbijačih, ki povzemata minimalne oblikovalske spremembe.

K sreči so večje spremembe vidne v potniški kabini, kjer je v armaturno ploščo nameščena 5-palčna  večopravilna enota Uconnect. Svežo obliko dopolnijo izboljšani materiali in nove paketne opcije. Bolje opremljena različica ima med merilniki nameščen tudi 7-palčni zaslon, za prijetnejše počutje med vožnjo pa skrbi boljša izolacija celotnega vozila.

Motorna paleta je s prenovo prešla v emisijski razred Euro 6, sestavljajo pa jo tri bencinski in en dizelski agregat. Osnovni motor bo 1,2-litrski z 68 ”konjskimi močmi”, ponudbo bo dopolnil 0,9-litrski prisilno polnjeni dvovaljnik z dvema različnimi močema. Kmalu se jim bosta pridružila še dva agregata, dizelski 1,3-litrski MultiJet in 1,2-litrska ‘eco’ različica z bolj aerodinamičnim zunanjim paketom in pnevmatikami z manjši kotalnim uporom.

Na svoj račun je prišel še robotiziran menjalnik Dualogic, italijanski proizvajalec je za lažje prestavljanje na volanski obroč dodal prestavne ročice. Izboljšano naj bi bilo tudi podvozje in z njim bi se morala petstotica še bolje znajti na cesti, vendar pri Fiatu niso izdali nikakršnih podrobnih informacij glede teh posodobitev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Fiat 500 prinaša 1.800 novosti"


Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Ta avto je skorajda premajhen, da bi sploh lahko naredili 1800 sprememb..sploh pa, za toliko sprememb bi se moralo že od daleč opaziti prenovljeni model. Je pa res, da npr. za VW bi toliko sprememb naenkrat pomenilo skok dveh generacij!

 
Bo peklenska vročina krojila usodo v Železnikih?
Miss OdBiach Tunning Show 2015