Novice

Ford Edge je le zapeljal na evropske ceste

Ford je razkril nekaj novih podatkov o svojemu največjemu in najprestižnejšemu terencu, ki je naposled le zapeljal na evropske ceste.

Ford sledi zastavljenemu cilju širjenja svoje terenske ponudbe v Evropi. Po prihodu EcoSporta je zdaj čas, da na staro celino zapelje še model Edge, ki obljublja najboljšo vozno dinamiko v razredu in veliko mero udobja.

Za razliko od ameriškega brata bosta motorno ponudbo v Evropi sestavljala dva dizelska agregata. Šibkejši dvolitrski prisilno polnjeni agregat proizvede 132 kilovatov, močnejši bi-turbo agregat pa 154 kilovatov. Za prenos moči na serijsko nameščen štirikolesni pogon AWD bo v osnovni različici skrbel 6-stopenjski ročni menjalnik, ob izbiri močnejšega agregata ali kot doplačilna opcija pa bo na voljo še samodejni menjalnik.

Štirikolesni pogon lahko prenaša navor med osema v razmerju 50:50 v le 20 milisekundah. ”S pomočjo našega inteligentnega štirikolesnega pogona AWD lahko odpeljemo Edge na teren, kjer bo presenetil številne kupce. Štirikolesna pogonska tehnologija je eden najbolj učinkovitih načinov za povečanje varnosti in samozavesti pri naših kupcih,” je dejal Derek Ward, tehnični specialist Ford Global Advanced Vehicle Dynamics.

Edge je opremljen tudi s sistemom za zmanjševanje hrupnosti v potniški kabini. Active Noise Control pri svojem delovanju uporablja tri mikrofone, ki nenehno merijo hrup iz motornega prostora in v potniško kabino preko zvočnikov pošiljajo nasprotne zvočne valove.

Ford je v potniško kabino namestil še večopravilno enoto Sync2 in kar 18 asistenčno-varnostih sistemov. ”V treh letih bomo potrojili število prodanih Fordovih terencev v Evropi. Vse več kupcev kupuje Kugo, velika pričakovanja imamo za model EcoSport, ko se bo v prodajnih salonih družini pridružil še Edge, bomo imeli polno družino voditeljev v dizajnu z neverjetno tehnologijo, pametnimi funkcijami in odlično vozniško dinamiko,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik marketinga in prodaje ter servisa pri evropski veji Forda.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Ford Edge je le zapeljal na evropske ceste"


RedBaron
7 leta 10 meseci nazaj

Cena?

 
FCA z Googlom v razvoj avtonomne tehnologije
Volkswagen ob Vrbskem jezeru dviguje srčni utrip s konceptom Heartbeat