Novice

Futurističen Volkswagen Golf R Touch

Volkswagen je na sejmu potrošniške elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu, na ogled postavil petvratnega Golfa R Touch z 221 kilovati in vgrajeno futuristično armaturno ploščo, v kateri je nameščen 12,8-palčni zaslon na dotik.

Volkswagnova oblikovalska ekipa je v koncept, ki je pripravljen za prehod v proizvodnjo, vgradila futuristično armaturno ploščo, s katero želijo pokazati prihodnjo usmeritev koncerna. S prenovo želijo odstraniti tradicionalne gumbe in stikala ter poudariti povezljivost s pametnimi mobilnimi telefoni in tablicami. V skladu s tem želijo obenem izboljšati preprostost uporabe in uporabniško izkušnjo skozi daljše časovno obdobje.

V obstoječo armaturno ploščo so vgradili tri različne zaslone, vsak pa se pohvali z drugačno funkcijo upravljanja. Kot pravijo pri Volkswagnu, je glavni cilj povezljivost s pametnimi napravami v kombinaciji z intuitivno uporabo, tu pa so še številne grafične rešitve, ki poudarijo individualen značaj voznika.

Upravljanje zabavnih vsebin poteka preko visokoresolucijskega 12,8-palčnega osrednjega zaslona na dotik, pod njim je nameščen 8-palčni zaslon za upravljanje nastavitev vozila, klimatske naprave in pomožnih funkcij za optimalno počutje v potniški kabini. Na položaj merilnikov pred voznikom je vgrajen 12,3-palčni zaslon, poimenovan Active Info Display. Podoben informacijski zaslon lahko že vidimo v novem Volkswagen Passatu.

Ena izmed največjih novosti je 3D kamera, ki je vgrajena nad voznikom in je sposobna prepoznati voznikove geste. V praksi lahko tako z dotikom strehe prikličemo na osrednji zaslon nadzor za upravljanje panoramske strehe. S preprostim gibom roke naprej/nazaj sporočimo panoramski strehi, da se mora odpreti, obratno gibanje pa poskrbi za zapiranje strehe. S podobnimi gibi lahko nadzorujemo tudi položaj sedežev.

Volkswagen si že nekaj časa prizadeva za večjo personalizacijo svojih modelov, zato so v koncept Golf R Touch vgradili številne grafične in barvne kombinacije, ki se jih nadzoruje preko osrednjega zaslona. Uporabnik si lahko prilagodi ambientalno osvetlitev, začetni pozdrav kot tudi različna ozadja za multimedijsko enoto.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Futurističen Volkswagen Golf R Touch"


Ivan36
9 leta 3 meseci nazaj
Ivan36
9 leta 3 meseci nazaj

V P308II je simpl ku pimpl za tačnt klimo prva z vrha je, tukaj so pa še bolj zakomplicirali kar z 2 ekrana na dotik, bogi folk .

StajercS
9 leta 3 meseci nazaj

Še vedno boljše, kot P308, kjer moraš po meniju štrckat da prideš do klime, medtem ko se ti že šipe zarosijo. Drugače pa klima mora biti fizična! Ti tuchi za klimo so meni drek, pa še prenizko je to nekam v tem Golfu. Mi je že zadosti en tuch radio, ne da bi se še z drugimi funkcijami jebal s tem. Pa kaj za vraga je tisti krog, tam kjer bi moral bit fizičen knof za luči?

DJ_MiheC
9 leta 3 meseci nazaj

In povečalo se bo število nesreč…Tudi me zanima, kako si predstavljajo, da bodo “rešitev” uporabljali starejši…

belkaena
9 leta 3 meseci nazaj

Zakaj?

 
BMW inovacije na CES 2015
Samovozeči Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion