Novice

Googlov dogovor s proizvajalci avtomobilov za uporabo skupne platforme Android v vozilih

Salon zabavne elektronike CES 2014 v Las Vegasu med drugim prinaša novico o partnerstvu med proizvajalci avtomobilov Audi, General Motors, Honda in Hyundai ter podjetjem Google (OAA – Open Automotive Alliance), ki bo poskrebelo za to, da tehnologija Android v avtomobilih postane resničnost, prvič že proti koncu letošnjega leta.

Združenje OAA s tem postavlja Android za skupno platformo, ki bo osnova zabavno informacijskim funkcijam v vozilih, pri čemer gre poudarek vmesnikom, povezanim z vožnjo. Proizvajalcem avtomobilov in Googlu se je v OAA pridružil tudi proizvajalec strojne opreme NVIDIA.

“Razširitev platforme Android v avtomobilsko industrijo bo partnerjem omogočilo lažjo integracijo mobilne tehnologije v avtomobile in voznikom ponudilo znano izkušnjo ter jim s tem omogočilo, da več pozornosti ohranijo na cesti,” je dejal Sundar Pichai, predstavnik podjetja Google za področje Andoida, Chromea in mobilnih aplikacij.

Na področju povezav v avtomobilih je do sedaj prevladoval Microsoft, ki je na trg stopil že v samih začetkih, Apple se je pridružil s tehnologijo Siri Eyes Free v letu 2012 ter z zadnjim operacijskim sistemom v povezavi s Car initiative, Google pa je najnovejši igralec na tem področju.

Tako za proizvajalce avtomobilov kot tudi za razvijalce aplikacij pomeni skupna platforma velik odmik od trenutnega stanja razdrobljene in drage izdelave aplikacij za veliko število različnih platform, ki so jih izbrale znamke.

Avtomobilizem.com (vir: Wired)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chrysler v italijanske roke
Slovenska posadka na Rally Dakar