Novice

Humar predčasno zaključil belgijski reli Ypres

S prvimi sedmimi hitrostnimi preizkušnjami se je včeraj popoldne začel belgijski reli Ypres za evropsko prvenstvo, kjer bi morala v konkurenci ERC3 dvokolesno gnanih dirkalnikov voziti tudi Slovenca Aleks Humar in Florjan Rus v Renaultu Clio R3T.

Danes se v okolici belgijskega mesta Ypres nadaljuje peti reli letošnjega evropskega prvenstva, kjer bi morala prvič nastopiti tudi slovenska posadka Aleks Humar – Florjan Rus z Renaultom Clio R3T. Vodilna v državnem prvenstvu Slovenije sta v zadnjih dneh spoznala naravo belgijskih cest in specifičnih hitrostnih preizkušenj te asfaltne klasike, ki se ponaša že z 52-letno tradicijo. Po popisu in včerajšnjem testu »shakedown« ter kvalifikacijski hitrostni preizkušnji pa se je zgodba na žalost hitro zaključila.

Še pred začetkom je Humar optimistično in nestrpno pričakoval ta reli: “Ta reli bo res nekaj posebnega. Ponekod ovinke sekamo s celim avtomobilom in kdaj kar nisi povsem prepričan, ali se boš iz jarka sploh pripeljal nazaj ven na cesto. Na njej bo zagotovo veliko umazanije. Marsikje resnično ni prostora za napako. Ali prebiješ gumo, ali pa končaš v globokem jarku ob cesti. Hitrostne preizkušnje so sicer tudi zelo hitre in ozke, ovinki pa so nenavadni, saj se brez orientacijskih točk zapirajo. Ko je pred kvalifikacijsko preizkušnjo padal dež, je cesta nemudoma postala zelo zahrbtna. Sam sem vozil s trdimi gumami in mehke raje privarčeval za pravo dirko.”

Včeraj nas je kot strela z jasnega presenetilo sporočilo na ekipinem profilu Facebook, da je za slovensko posadko predčasno konec relija. Danes so v uradni izjavi to potrdili in zapisali: ”Žal sta brez nastopa ostala vodilna v slovenskem državnem prvenstvu Aleks Humar in Florjan Rus (Renault Clio R3T), ki sta založila svoje zapiske hitrostnih preizkušenj (nazadnje so bili v dirkalnem avtomobilu) in zato na reliju nista mogla nastopiti.”

Včeraj so dirkači prevozili sedem hitrostnih preizkušenj, od tega štiri različne, v skupni dolžini 80 kilometrov. Danes pa bi Humarja in Rusa čakal še bolj peklenski dan, saj je na sporedu deset hitrostnih preizkušenj.

Avtomobilizem.com (Vir: PR Humar, foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentley s 53 milijonov megapikslov veliko fotografijo premika tudi meje v oglaševanju
V Ljubljani je potekala konferenca za večjo varnost v cestnem prometu