Novice

Hyundajev ekološki Ioniq

Pri južnokorejskem Hyundaju so pokazali prvo zakrito skico povsem novega modela Ioniq, ki bo prvi avtomobil na zemeljski obli, v katerem bodo na voljo trije pogonski sklopi: električni, hibridni in priključno hibridni.

Model Ioniq, čigar ime izhaja iz besede “ion” (električno nabiti delec), bo baziral na povsem novi platformi, posebej razviti za različne alternativne pogone. Tako bo Ioniq na voljo v popolnoma električno gnani verziji (EV), kot priključni hibrid (PHEV) ter hibrid (HEV). Tehnične podrobnosti avtomobila zaenkrat še niso znane, verjetno pa bo se bo znašla v hibridni verziji kombinacija 1,6-litrskega bencinskega agregata in elektromotorja, kot tudi pri sorodnem Kiinem hibridnem križancu Niro.

Pri Hyundaju so sicer ime I-Oniq že uporabili pred tremi leti, ko so predstavili konceptni kupe s hibridnim pogonskim sklopom, pri katerem je bil litrski bencinski trivaljnik preko generatorja povezan z električnim motorjem. Novi hibridni model, s katerim želijo prvenstveno konkurirati Toyotinemu Priusu, naj bi Hyundai predstavil naslednji mesec na domačem trgu, kasneje pa še na ženevskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, AutoGuide. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pet različic Defenderja
Citroën e-Mehari za sprostitev