Novice

Jaguar nestrpno čaka prihod modela F-Pace

Pri britanskem proizvajalcu vozil Jaguar nestrpno pričakujejo 15. september, ko bodo na salonu v Frankfurtu premierno predstavili svoj najnovejši model F-Pace. Novi kompaktni športni terenec naj bi bil s svojim nadpovprečno odzivnim vzmetenjem pripravljen, da postane kralj cest.

F-Pace bo s pomočjo dvojnega vpetja sprednjega vzmetenja in  zadnjega vzmetenja z integralnim členom voznika nagradil z brezkompromisnimi voznimi lastnostmi.  Za boljšo obvladljivost v zavojih skrbi štirikolesni pogon z vektoriranjem navora, vzet iz športnega modela F-Type. Večjih težav mu ne bo povzročalo niti zaviranje, saj  celoten zavorni sistem izvira iz športih vozil. Za piko na i bo poskrbel električni servovolan, ki bo ponujal boljšo povratno informacijo kot hidravlični sistemi.

Prestižnega kompaktnega terenca bodo izdelovali v obratu Solihull v Veliki Britaniji, proizvodnjo pa bodo morali zagnati kmalu, saj naj bi s prodajo začeli že na začetku prihodnjega leta. F-Pace bo produkcijska različica koncepta C-X17, ki je bil leta 2013 prav tako predstavljen v Frankfurtu. Številne elemente si bo delil z novincema XF in XE, med drugim tudi pametno iQ arhitekturo in družino štirivaljnih dizelskih in bencinskih agregatov Ingenium. Ponudbo bo dopolnil še odličen šestvaljnik s prepričljivo zvočno kuliso.

Na več informacij bo potrebno počakati še nekaj dni do uradne predstavitve, čakanje pa olajša spodnji video posnetek.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto, Video: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
N 2025 Vision Gran Turismo, prvi virtualni predstavnik športnega Hyundaijevega oddelka N
Zvezdnik Le Mansa v Ljubljano pospremil novi Audi A4