Novice

Jaguarjev poklon legendi Lightweight E-Type

Jaguar je v svoji zgodovini izdelal že mnogo odličnih vozil, vendar so po trditvah starejših poznavalcev vsa le bleda senca legendarnega športnika E-Type. Z vgrajenim 3,8-litrskim šestavljnikom bo šest novih vozil Lightweight E-Type izdelano po vzoru originala.

Jaguar je prodal 72.500 E-Typov, ki so jih izdelovali med leti 1961 in 1975. Med njimi je bilo le 12 posebnih različic ”Lightweight”, ki je kasneje postala najbolj zaželen Jaguar vseh časov. Na začetku so Angleži načrtovali izdelavo osemnajstih primerkov, vendar so jih na koncu naredili le dvanajst, šest številk karoserije pa je ostalo rezerviranih in neizkoriščenih. V vsem svojem sijaju bodo sedaj, po vzoru originala, izdelali še preostalih šest. Nulti primerek so razkrili včeraj, kot svojevrsten uvod v avtomobilski dogodek Concours d’Elegance za avtomobilske klasike v Pebble Beachu.

Lightweight E-Type je slonel na običajni različici roadsterja in je bil tudi homologiran kot običajno vozilo, vendar je pod površjem skrival ključne izboljšave, ki so ga naredile še lažjega in hitrejšega. Največja pridobitev je bila seveda ultra lahka karoserija, narejena izključno iz aluminija, s katero so pridobili 93 kilogramov prihranka v masi.

Jaguar je do potankosti preučil zadnjo izdelano lahko različico športnika iz leta 1964, ostalih enajst je bilo izdelanih v letu 1963. Karoserijo so skenirali in preslikali, s čimer so poskrbeli za identično kopijo vozila, ki bo izdelana z upoštevanjem enakih standardov kot original iz šestdesetih let. Tri četrtine vseh 230 komponent, ki sestavljajo vozilo, bo izdelanih v njihovi tovarni, medtem ko bo ostalih 25 odstotkov izdelanih drugje, po točnih merilih in zahtevah Jaguarja.

Tako kot original bo tudi novodobne Jaguarje poganjal 3,8-litrski šestvaljnik, prevzet iz dirkalnika D-Type, ki je zmagal na legendarni dirki Le Mans leta 1957. Za različico Lightweight so zavrgli železni blok motorja in ga zamenjali za aluminijastega, dodali suhi karter in enoto za mehanski vbrizg goriva, s čimer je dosegel 335 ”konjskih moči” in 380 Nm navora. Moč se bo tudi zdaj prenašala preko ročnega štiristopenjskega menjalnika, olajšanega vztrajnika in Powr-Lok mehanske zapore diferenciala.

Zunanji videz bodo krasila 15-palčna aluminijasta platišča, na katerih bodo nameščene dirkalne pnevmatike Dunlop. Lightweight E-Type uporablja enake zadnje zavore kot običajna različica, spredaj pa ima nameščene večje zavorne diske. Seveda na servoojačevalnik lahko kar pozabimo. Pod standardno aluminijasto trdo streho se skriva volanski obroč izdelan iz lesa, školjkasta sedeža odeta v usnje in gumb za zagon motorja.

Vseh šest bo imelo potrdilo FIA, s katerim se bo lastnik lahko udeležil dirk starodobnikov. Nad projektom sloni oddelek Jaguar Heritage, ki bo nulti primerek priključil nedavno odkupljeni zbirki starodobnikov. Prodajna cena ostalih šestih primerkov naj bi se gibala okrog milijona britanskih funtov.

Avtomobilizem. com (Vir: Autoblog, Autocar. Foto: Jaguar)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Jaguarjev poklon legendi Lightweight E-Type"


kamela
9 leta 7 meseci nazaj

Odlicna poteza! Jaguar se zadnje case res dobro pobira 🙂

 
Prihaja večji in bolj varen Sorento
Volkswagen odpravlja predsodke o električnih avtomobilih