Novice

Karavanska premiera za Volkswagen Golfa GTD

Evropski trg ima v segmentu karavanov veliko izbiro, nič kaj manjša pa ni pri športno nabritih velikanih. Ob dražjima Audiju RS6 Avant in Jaguarju XFR-S Sportbrake so tukaj še Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake, Škoda Octavia RS in Seat Leon ST Cupra. Zdaj namerava svoj lonček pristaviti še Volkswagen s karavansko različico Golfa GTD.

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi bo Volkswagen predstavil novega Golfa GTD Variant, ki bo ljubitelje velikih prtljažnikov nagradil z obilico moči. Iz imena je razvidno, da gre z dizelsko gnano karavansko različico najbolj priljubljenega vozila v Evropi.

Pod motornim pokrovom se skriva 2,0-litrski prisilno polnjeni dizelski agregat s 135 kilovati in 380 Nm navora. Za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje le 7,9 sekund, kar je za 0,4 sekunde manj kot pri kombilimuzini, obenem pa se pohvali le s 4,4 litra povprečne porabe na sto prevoženih kilometrov. Poleg dizelskega agregata so pri Volkswagnu poskrbeli tudi za ostale nadgradnje, ki si jih prisluži z oznako GTD. Med njimi je športno podvozje in progresivno krmiljenje.

Zunanji videz se od običajne različice razlikuje po spremenjenima prednjemu in zadnjemu odbijaču, 17-palčnih platiščih, črnih strešnih saneh in temnjenih zadnjih žarometih. Izboljšave so vidne tudi v notranjosti, kjer so vgrajeni športni sedeži in aluminijaste stopalke.

Kupcem bodo na voljo še večja 18-palčna platišča ter dva različna paketa opreme Sport in Design, ki prinašata dodatno temnjena zadnja stekla in rdeče zavorne čeljusti.

S konji nabit karavan bo na ceste zapeljal v začetku poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen.)


Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Karavanska premiera za Volkswagen Golfa GTD"


w12650
9 leta 2 meseci nazaj

pa…nebi se ga branil 🙂

mavrica
9 leta 2 meseci nazaj

Hud, res hud.

 
Novo življenje za Volkswagnov Phaeton
OMV obeležil prvo obletnico kluba Smile & Drive z donacijo Anini zvezdici