Novice

Karavanski Audi Prologue

Audi s študijo Prologue prikazuje prihodnost in razkriva delček oblikovalskih smernic, ki bodo krasile prihodnje znamkine karavanske različice. Koncept bo s številnimi novimi tehnologijami luč sveta ugledal na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Po prvem lansiranju koncepta Prologue Coupe na avtomobilskem salonu v Los Angelesu bodo pri Audiju na prihajajočem ženevskem salonu predstavili, kako se oblikovalski jezik prenaša na karavansko različico njihovega modela.

Koncepta si delita veliko in široko šestkotno masko, lasersko matrične prednje žaromete, izrazita zračnika, opremljena z LED grafiko, in zaobljen pokrov motorja. Podobnosti se hitro končajo ob prehodu na zadek vozila. Največja in najbolj očitna sprememba je dodaten par vrat, ki mu sledi podaljšana strešna linija z velikimi stekli, nabita zadnja blatnika, pokončni stebrički in strmo postavljena prtljažna vrata. Za piko na i sta tukaj še v odbijač vgrajena zaključka izpušnih cevi.

Študija v dolžino meri 5.110 milimetrov, v širino 1.970 milimetrov in v višino 1.400 milimetrov ter je s tem bistveno daljša, širša in višja kot koncept Prologue Coupe. Tako kot manjši brat, ima tudi karavan 2.990 milimetrov dolgo medosno razdaljo ter nameščena 22-palčna platišča.

Računalniško generirana fotografija v notranjosti prikazuje futuristično armaturno ploščo z večopravilno enoto, ki bo krasila prihodnje generacije Audijevih vozil. Moč prihaja iz rahlo prirejenega dizelskega priključnega hibrida, ki je namenjen vgradnji v drugo generacijo modela Q7. Koncept poganja trilitrski dizelski šestvaljnik, ki deluje v kombinaciji z električnim motorjem. Skupaj proizvedeta 335 kilovatov in moč prenašata na vsa štiri kolesa.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sway v smeri nove Nissan Micre
Sanjska hiša za avtomobilske navdušence