Novice

Kdo je Louis Chiron in zakaj je Bugatti po njem poimenoval najnovejšega superšportnika?

Bugatti je zdaj tudi uradno potrdil, da bo naslednik Veyrona poimenovan Chiron ter bo predstavljen prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Novi Bugattijev superšportnik bo poimenovan po slovitem dirkaču Louisu Chironu, ki je med leti 1920 in 1930 znamki privozil zmago na skoraj vseh najpomembnejših dirkah na svetu. ”V Louisu Chironu smo našli vrednega zaveznika za nov model v zgodovini naše znamke. Ime najboljšega dirkača in najbolj uspešnega voznika Bugattija svojega časa za najboljši športni avto današnjega časa, to je idealna kombinacija,” je pojasnil Wolfgang Dürheimer, izvršni predsednik Bugattija.

Pri Bugattiju so ponovili svojo obljubo in zatrdili, da bo Chiron postal najhitrejše in najmočnejše vozilo na svetu. Skrbno izbranim kupcem so že pokazali prototip in še pred začetkom proizvodnje zabeležili več kot 100 naročil. ”Chiron bo postavljal nova merila v vsakem pogledu. Še naprej bomo proizvajali svetovno najmočnejša, najhitrejša, najbolj prestižna in ekskluzivna superšportna vozila na svetu. To je zahteva Bugattija in naših strank,” je še dodal Dürheimer.

Pred uradno predstavitvijo potekajo še zadnja testiranja, a Chiron je svoj navdih dobil pri konceptu Vision GT. Pod pokrovom motorja se bo po zadnjih špekulacijah skrival osemlitrski bencinski agregat W16 z okoli 1.500 ”konjskimi močmi”. Podjetje o pogonskem sklopu skrbno molči, zato je največje vprašanje, kako bodo dosegli načrtovano moč.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bugatti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo bo S90 razkril prek spleta
Porsche 911 Turbo z dodatnimi 15 kilovati in turbino