Novice

Konceptni Mercedes-Benz GLC Coupé

Ljubiteljem najstarejšega proizvajalca vozil ni treba čakati do ponedeljka, ko bo Mercedes-Benz v Šanghaju uradno razkril novi koncept GLC Coupe, saj so tu že uradne fotografije.

Koncept GLC Coupé je po zagotovilih proizvajalca študija, ki je skoraj pripravljena na proizvodnjo. GLC Coupé naj bi po pričakovanjih zapolnil modelno paleto pod modelom GLE Coupé in predstavljal neposredno konkurenco BMW-ju X4.

Gre za kupejevsko različico nove generacije modela GLK, ki bo s prihodom naslednje generacije preimenovan v GLC in bo s tem izkazal večjo povezanost z razredom C. Športni terenec skupne dolžine 4,73 metra (z 2,83 metra medosne razdalje) bo v prodajne salone zapeljal naslednje leto in bo najverjetneje zelo podoben konceptnemu vozilu, manjkali bodo le ”naloženi” zaključki izpušnih cevi, kot jih lahko vidimo pri Lexusovi družini vozil F.

Motorna paleta naj bi bila prevzeta neposredno iz razreda C, med vidnejšimi predstavniki pa bo tudi šestvaljni trilitrski agregat twin turbo, ki bo poganjal različico AMG Sport. Na ceste bo zapeljala tudi najbolj športna različica AMG GLC Coupé 63 z nameščenim osemvaljnim štirilitrskim bencinskim agregatom.

Odhajajoči GLK so izdelovali samo za trge, kjer je volan nameščen na levi strani vozila, v primeru GLC-ja pa so inženirji pripravili vse potrebno, da bo zastopal znamko tudi na japonskem in avstralskem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundaijev sistem onemogoča delovanje mobilnega telefona v avtomobilu
Športno nabriti Peugeot 308 R Hybrid