Novice

Lahko novi Citroën C3 z ekstravagantno zunanjostjo zatrese svet urbanih malčkov?

Težko pričakovani urbani gladiator, novi Citroën C3, je le ugledal luč sveta in pretresel javnost z ekstravagantno zunanjostjo. S prepoznavnim karakterjem bo očaral predvsem mlajše kupce ter prinesel svežino v segment malih mestnih avtomobilov.

O tem, da gre za izredno pomemben model za znamko, poleg lepotne preobrazbe priča podatek o številu fotografij, ki so jih pripravili. V galeriji jih boste našli kar 118 – od zunanjosti, notranjosti, različnih barvnih kombinacij do lepih modelov.

Kot sta napovedali že prvi dve fotografiji, je novi C3 drugi model, ki nosi znamkin najnovejši oblikovalski podpis. Očitno si je kalup sposodil pri modelu C4 Cactus, saj ga krasijo tanke dnevne luči LED, nizko nameščeni žarometi, plastične obrobe in še najbolj prepoznavne zaščitne plošče Airbump.

Dimenzijsko ostaja zvest predhodniku – v dolžino meri 3.990 milimetrov, pridobil je dodatna dva centimetra za ramena potnikov, v zadku se skriva 300-litrski prtljažni prostor. Kot se za novinca spodobi, je prešel na prenovljeno arhitekturo A, ki si jo bo delil z modelom DS 3. Pod prednja sedeža so zaradi novejše arhitekture lahko namestili dodatno oporo v obliki črke H, ki izboljša varnost potnikov pri stranskem trku. C3 je postal prvi Citroënov model s karoserijo, izdelano s pomočjo konvencionalne tehnike varjenja in novih strukturnih lepil. Zanimiv je tudi podatek, da bo na voljo le kot petvratna različica.

Francoski proizvajalec je izboljšal togost karoserije, ki odraža Citroënovo usmerjenost k bolj uglajenim modelom in prehodu v bolj prestižne vode. Vzmetenje bo bistveno bolj vzdolžno udobno ter bo obenem nudilo sproščujočo vozno izkušnjo. Kot smo predvidevali, motorno ponudbo sestavljajo trije trivaljni agregati PureTech (68, 82 in 110). Na voljo bosta tudi dva dizelska agregata, BlueHDi 75 in BlueHDi 100.

Še kratek skok v potniško kabino. Pri modelu C3 je po zagotovilih proizvajalca bistveno bolj organizirana in napredna. Večopravilni enoti družbo delajo še običajna stikala, s katerimi voznik upravlja z največkrat uporabljanimi funkcijami. Drugačni so tudi sedeži. Dvostopenjska pena nudi hkrati udobnost in boljši oprijem, Citroën pa se hvali še z najboljšo zvočno izolacijo v segmentu.

Tistim s premalo časa že sedaj odsvetujemo obisk prodajnega salona, svojega C3 za začetek sestavite s pomočjo spletnega konfiguratorja, saj je na voljo kar 36 različnih barvnih kombinacij zunanjosti. Znotraj bo izbira lažja, paketi so le štirje.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Lahko novi Citroën C3 z ekstravagantno zunanjostjo zatrese svet urbanih malčkov?"


pleomax
7 leta 9 meseci nazaj

Glede na to,da se je zanesljovost peugeotov zelo popravila in celo v določenih razredih prišla na sam vrh,potem tudi s citroenom ne bi smelo biti težav. 🙂

7 leta 9 meseci nazaj

vizualno je avto zelo lep, kako pa je z zanesljivostjo pri citroenih pa žal ne vem, saj se nekako zanimamo za ta avto, hmmm

 
Volkswagen bo dizelska afera v ZDA stala okoli 16 milijard evrov
Temna plat samodejne vožnje

Več vsebin

Testi

Boem

Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 Shine
Testi

Cukrček

Citroen C3 Aircross Feel PureTech 110 S&S BVM
Novice

Novi Citroën C3 fotografira in snema dogajanje pred seboj