Novice

Lexus se odreka zapeljivemu konceptu LF-C2

Ko je Lexus prejšnji teden na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavil novi LF-C2, je bila javnost navdušena nad zadnjimi oblikovalskimi smernicami, ki jih je nakazoval koncept. Kabriolet je slonel na zunanjem videzu športnega modela RC in bi moral zamenjati obstoječi model IS kabriolet, vendar naj bi se po zadnjih informacijah Lexus že odrekel njegovi serijski izdelavi v zameno za nekaj bolj uporabnega.

Kljub temu, da je bila različica brez strehe, neposredno vgrajena v karoserijo modela RC, izjemno atraktivna, je po poročanju spletne strani Motor Trend nov koncept naletel na buren odziv uradnih prodajalcev Lexusovih vozil. Njihova goreča želja je namreč prihod kompaktnega križanca s tremi vrstami sedežev in ne dvovratni športni kabriolet.

Njihova pritožba naj bi bila uspešna, saj naj bi se Lexus odrekel nadaljnjemu razvoju kabrioleta LF-C2 in bo denarni vložek raje namenil razvoju novega sedemsedežnega kompaktnega križanca. Izključili so možnost podaljšanja modela RX, zato Toyota začenja z razvojem novega avtomobila, ki bo slonel na modelu LS. Novi križanec se bo zoperstavil nemškim tekmecem, med katerimi sta tudi Mercedes-Benz GL in Audi Q7. Družinsko obarvani križanec naj bi na ceste zapeljal v naslednjih treh letih, najkasneje do leta 2018.

Podoben scenarij se je že zgodil pri Toyoti, ko je avtomobilski velikan upošteval želje svoje prodajne mreže in začel z izdelavo premijskega enoprostorca samo za japonski trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja najmanjši Mercedes-Benzov karavan
Limuzinska Mazda2