Novice

Limuzinska Mazda2

Najmanjši Mazdin model 2, ki bo imel močno konkurenco v malih mestnih avtomobilih B segmenta (Clio, Polo, Fiesta), se bo pojavil tudi v sicer v tem segmentu neobičajni limuzinski različici – zaenkrat samo za azijski trg.

Četrti Mazdin model, ki se ponaša z oblikovno filozofijo »Kodo« (duša gibanja), so pri japonskem proizvajalcu iz Hirošime predstavili že v poletnih mesecih. Atraktivno oblikovan malček, ki se oblikovno naslanja na koncept Hazumi, pa sedaj dobiva še limuzinsko različico.

Štirivratna verzija sedana s konvencionalnim limuzinskim zadkom je bila sicer poznana že pri prejšnji generaciji Mazde2 (od leta 2008 dalje) in je bila prvenstveno namenjena kitajskemu trgu. Nova limuzinska Mazda2 bo svetovni javnosti prvič predstavljena v petek, 28. novembra, in sicer na avtomobilskem salonu na Tajskem (Thailand International Motor Expo).

Limuzina, ki sicer deluje kot skrčen model Mazde 3, bo na tajskem trgu, kjer ima znamka Mazda dober renome, na voljo z 1,5-litrskim SkyActiv dizelskim motorjem, ki je zaradi nizkih emisij oproščen nekaterih davščin. Ali bo limuzinski model, ki se bo na azijskih trgih pojavil naslednje leto, na voljo tudi v Evropi, pa zaenkrat še ni jasno.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: de.autoblog.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Limuzinska Mazda2"


metor
9 leta 4 meseci nazaj

Škoda, ker ne pride tudi v evropo tale limuzinska, je ful lepa in ma najbrž večji prtljažnik. No sj nasplošno so zdaj Mazde od dvojke do šetstke zelo fajn za videt. Razen kombi trojka, ki ima predolg sprednji del in ne deluje skladno.

 
Lexus se odreka zapeljivemu konceptu LF-C2
Junija 2015 prihaja nova Alfa Romeo