Novice

Madžarska pomaga pri nakupu električnih avtomobilov

Medtem ko pri nas ministri še zgolj fantazirajo o idejah, da bi moral biti »električen avto v vsakem slovenskem domu«, pa pri naših vzhodnih sosedih manj govorijo ter več storijo.

V okviru evropske politike zmanjševanja ogljikovodičnih emisij so na Madžarskem pričeli s programom podpore pri nakupu električnih vozil, pri čemer načrtujejo zmanjšanje davkov, z različnimi spodbudami pa bodo pomagali tako poslovnim kakor tudi zasebnim kupcem tovrstnih vozil. Med eno izmed omenjenih spodbud bo spadala tudi nižja cena registracije.

Načrt predvideva, da bi imeli na Madžarskem kar 190.000 električnih vozil do leta 2020, istočasno pa bi namestili 68.000 električnih polnilnic po celotni državi. Predvideva se, da bo največ električnih vozil med taksiji, pri čemer bi lahko imel določeno prednost Nissan.

Avtomobilizem.com (Vir: politika.rs. Foto: Nissan)

Mnenja uporabnikov

34 komentarjev za "Madžarska pomaga pri nakupu električnih avtomobilov"


ucmanster
9 leta 11 meseci nazaj

@Locher

od kdaj pa povprečen Slovenec kupuje avto zaradi racionalnosti?

Avte se kupuje v večini za afne guncat

toMmy
9 leta 11 meseci nazaj

@gasolinedream: Welcome to the club! 😀

gasolinedream
9 leta 11 meseci nazaj

Po branju komentarjev pod to novico sem se ugotovil da se z tabo očitno ne da pogovarjat. Uživaj v trolanju. lp.

Locher
9 leta 11 meseci nazaj

princeska sprašuje kmetiča: se ti zdi tak avto price/performance za povprečnega Slovenca? Kako nizko še misliš, da boš dokazal svoj prav?

gasolinedream
9 leta 11 meseci nazaj

Ej, linkal sem cenovno ugodno vozilo z nizkimi stroški vzdrževanja. Zmotno bi bilo pričakovati da bo lep, zmogljiv in neizmerno ql. Tukaj pač ni poanta v dizajnu in opremi. Sem sedel v takem avtu, pa se.. premika. Za tak denar ki ga moj avto porabi samo da ga zalaufam:) Če si princeska in in ti zadeva ne paše, še ne pomeni da se šalim. Pri nas ga majo za pice vozit.. ni ugodnejše zadeve:)

 
BMW-jev pogled v prihodnost razkošja
Najboljši rezultat Gerčarja do sedaj