Novice

Maserati napoveduje novi športni terenec

Potem ko so pri italijanskem proizvajalcu prestižnih avtomobilov že pred tremi leti pokazali študijo svojega prvega športno uporabnega vozila, je sedaj napočil čas, da končno predstavijo serijsko verzijo.

Pri Maseratiju so se odločili, da še pred uradno predstavitvijo novega Levanteja, ki se bo zgodila 1. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, pokažejo prvo sliko ter malce podražijo avtomobilske navdušence. Sama ideja o športno uporabnem vozilu je pri italijanski znamki sicer prisotna že kar nekaj časa, saj so koncept Kubang prvič predstavili že leta 2003 na salonu NAIAS.

Pri novem Levanteju, ki zna dodobra premešati karte v razredu prestižnih športnih terenecev (Porsche Cayenne, BMW X5/X6, ipd), sicer ne bodo uporabili platforme koncernskega Jeepa Grand Cherokee, kakor je bilo mišljeno na začetku, temveč bo slonel na Maseratijevi osnovi (Ghibli, Quattroporte). Na domačih policah bodo hkrati pobrskali tudi za agregati V6 in V8, ki bodo sparjeni z že znanim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom ZF. Leta 2018 pa naj bi v ponudbo dodali še 560-»konjski«osemvalnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Športni terenec Alfe Romeo bi bil lahko Stelvio
Mika Häkkinen med ambasadorje