Novice

Megane R.S. bo na voljo le kot petvratna različica

Renault Megane R.S. bo v novi obliki na ceste zapeljal šele leta 2018, a že zdaj buri domišljijo številnih ljubiteljev, ki jih je tekom let prepričal s svojimi odličnimi voznimi lastnostmi.

V pogovoru za Autocar je Anthony Lo, podpredsednik oblikovanja pri Renaultu, potrdil, da bo tako kot Clio R.S. tudi Megane R.S. na voljo le kot petvratna različica. V načrtih ni niti kabrioleta, zato bo kupcem ostala samo ena možnost. Lo je med drugim povedal, da so pri razvoju nove generacije pomembni časi na dirkališču, a pri Renault Sport ne razmišljajo o vgradnji štirikolesnega pogona. Se pa igrajo z mislijo širše karoserije, ki bi jasno ločila športnika od običajne izvedenke.

Sodeč po povedanem se Renault zopet pripravlja, da osvoji naslov najhitrejšega serijskega avtomobila s pogonom na sprednji kolesni par. Časovna vojna se je sprva začela med Renaultom in Seatom, kjer je na koncu zmagal oskubljeni Megane R.S. 275 Trophy-R, a je bila slast zmage le  kratkotrajna. Najprej si je naziv najhitrejšega priborila Honda Civic Type-R, zdaj pa je rekorder Volkswagen Golf GTI Clubsport S, ki je krog prevozil v 7 minutah in 49 sekundah. Prejšnja generacija Meganea je krog prevozila v 7 minutah in 54 sekundah, zato je velika verjetnost, da bo Renault zopet postal kralj Nürburgringa.

Kljub petvratni zasnovi in pogonu na sprednji kolesni par je Lo prepričan, da bo imel novi Megane R.S. preko 300 ”konjev”. Moč bo najverjetneje prihajala iz dvolitrskega prisilno polnjenega štirivaljnika. Ker je do prihoda športnika še skoraj dve leti, je Renault zaenkrat še zelo skrivnosten. Za zdaj ni uradno niti to, da bo imel nameščen sistem štirikolesnega krmiljenja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Autocar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Megane R.S. bo na voljo le kot petvratna različica"


pskoda
7 leta 9 meseci nazaj

Tukaj pa res tekmujejo, kdo bo ima dalšega… brezveze oz otročje

 
Proizvajalci vozil si želijo poenotenih varnostnih predpisov
Audi napada razred kupejevskih športnih terencev