Novice

Napoveduje Volkswagen model CC?

Volkswagen je predstavil dve stilizirani skici konceptnega vozila, ki bo svoj prvenec doživel na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Nemški proizvajalec vozil ostaja skrivnosten, zaenkrat niso niti razkrili imena, vendar se je angleški Autocar dokopal do nekaterih informacij.

S slik je jasno razvidno, da gre za štirivratno limuzino s kupejevsko strešno linijo, vendar z lastnostmi kombilimuzine. Po zadnjih podatkih naj bi koncept poganjal priključni hibrid, ki bi deloval v kombinaciji z bencinskim agregatom TSI in dvema električnima motorjema. Moč naj bi prenašal na vsa štiri kolesa in se po zmogljivosti zgledoval po konceptu Cross Coupe GTE.

Volkswagen je ob predstavitvi skic dejal, da najnovejši koncept prinaša nov oblikovalski jezik, ki se bo postoma prenašal na vsa nova vozila v koncernu. Kljub temu, da koncept s svojo obliko močno spominja na model CC, so pri Volkswagnu zatrdili, da je predstavljeni koncept pozicioniran nad kupejevsko limuzino CC.

Zaenkrat lahko postrežemo le s temi informacijami, vendar bo več znano že čez nekaj dni, ob uradni predstavitvi na avtomobilskem salonu v Ženevi, kamor v začetku naslednjega tedna potuje tudi naša ekipa.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi dviguje napetost s športnim R8
Športno nabrušeni Brabusov Smart ForTwo