Novice

Nemčija spodbuja nakupe s 4.000 evri subvencije za električna vozila

Nemčija bo kupce električnih vozil in priključnih hibridov za nakup prepričevala z novimi subvencijami.

Na novinarski konferenci nemške vlade so razkrili, da bodo kupci električnih vozil deležni subvencije v višini 4.000 evrov in kupci priključnih hibridov v višini 3.000 evrov. Za celotno shemo subvencij bodo namenili okvirno milijardo evrov, saj želijo močno dvigniti skoraj nično prodajo zelenih vozil v primerjavi z običajnimi. Nemčija je s 45 milijoni registracij največji avtomobilski trg v Evropi, toda med njimi je le 50.000 električnih vozil in priključnih hibridov.

Finančno težo subvencij si bodo razdelili proizvajalci vozil in država. Kot je dejal Alexander Dobrindt, nemški minister za promet, želijo s pomočjo finačnih bonusov k trenutni številki dodati okoli 400.000 novih električnih vozil in hibridov. Subvencije bodo zato na voljo le za vozila s ceno do 60.000 evrov, saj želijo poceniti ljudem dostopna vozila. ”S tem verjamem, da bomo lahko hitro premaknili število prodanih vozil na precejšnjo raven,” je dejal Wolfgang Schaeuble, nemški minister za finance.

Iniciativa vključuje tudi 300-milijonsko finančno injekcijo za izgradnjo novih polnilnih postaj. Z gradnjo nove infrastrukture bi radi začeli že v maju, a še preden bo program v polnem teku, nemška vlada že razmišlja o novih ukrepih, ki bi lahko še izboljšali prodajo električnih vozil in priključnih hibridov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford se resno podaja v dirko električnih vozil
PSA si bo osnovo za poltovornjak sposodil pri Toyoti