Novice

Nissan draži s sliko novega SUV koncepta

Pri japonskem Nissanu počasi razkrivajo nov koncept malega križanca, katerega bodo predstavili 28. oktobra letos na avtomobilskem salonu v brazilskem Sao Paulu.

Pri Nissanu so precej redkobesedni in skrivnostni glede novega SUV koncepta v B segmentu. Prav tako molčijo tudi o imenu novega modela. Novi model se bo oblikovno najverjetneje naslanjal na študijo Extrem Concept, ki ga je Nissan predstavil pred dvema letoma, prav tako na avtomobilskem salonu v Sao Paulu.

Nova fotografija, ki so jo objavili pri japonskem proizvajalcu, razkriva linije, poznane že pri njihovih ostalih križancih (Qashqai, Murano): sprednjo masko v obliki črke V ter horizontalno postavljena sprednja LED žarometa. Študija se hkrati ponaša s precej mišičasto pojavo, zaradi črno obarvanih stebričkov A in C pa deluje, kot da bi imel »lebdečo« streho. Zadnji del spominja na večjega Murana zadnje generacije, medtem ko so zadnje luči najverjetneje v obliki bumeranga.

Tokratni prototip, ki ga bodo predstavili naslednji teden, bo najverjetneje že dokaj blizu proizvodni fazi, sam model pa bo pozicioniran med Jukom in X-Trailom, a naj ne bi skakal v zelje Qashqaiju. Nekateri viri trdijo, da pri Nissanu resno razmišljajo, da bi nov model prodajali globalno oziroma na večini svetovnih trgov. Z njim bodo pri Nissanu še dodatno razširili ponudbo svojih križancev in glede na to, da so pri japonskemu proizvajalcu precej uspešni pri prodaji svojih športno uporabnih vozil, ne gre dvomiti v smiselnost projekta.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Nissan)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen 19. Ljubljanski maraton
Visio.M kot električno vozilo prihodnosti