Novice

Nova Alfa Romeo pripravljena na razkritje

Alfa Romeo bo svoj najpomembnejši model v zgodovini podjetja javnosti uradno pokazala v sredo, 24. junija. Giulia (ime še ni uradno) bo nosila veliko breme, saj je od nje v veliki meri odvisen nadaljnji obstoj znamke.

Giulia bo slonela na novi arhitekturi Giorgio s pogonom na zadnji/štirikolesni pogon, ponudbo pa bodo sestavljali številni visokozmogljivi agregati, med njimi tudi že poznani šestvaljnik iz Maseratija. Konkurent BMW seriji 3 bo v prodajne salone zapeljal februarja naslednje leto, najverjetneje pa bosta na voljo tudi kupe in spider različici.

Alfa bo predstavila na novo razvite agregate, ki naj bi se po zmogljivostih in ekonomičnosti kosali s tistimi iz BMW-ja in Audija. Vrh ponudbe bo zasedal predelan 510-”konjski” prisilno polnjeni šesetvaljnik z dvema turbinama, ki ga je Ferrari izdelal za modela Quattroporte in Ghibli. Osnovno ponudbo bo dopolnjeval dvolitrski prisilno polnjeni štirivaljnik v treh različno močnih izvedbah.

Dizelsko ponudbo bo predstavljal trilitrski šestvaljnik, ki je že na voljo v modelih Jeep in Maserati, vendar z izboljšano močjo. Alfa bo uporabila tudi prenovljen 2,2-litrski motor, ki je bil predelan iz že poznanega dvolitrskega agregata – imel bo moč 210 ”konjskih moči”; za bolj varčne bosta na voljo še 135- in 180-”konjski” različici.

Nova Giulia bo prvo velikoserijsko vozilo po modelu Mito iz leta 2008. Predhodnica je bila najbolje prodajano vozilo v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Uradne prodajne številke za Alfo Romeo ostajajo skrite, vendar analitiki predvidevajo, da je znamka neprofitabilna že zadnjih deset let. Novi model, s kodnim imenom 952, bo po štiriletni zamudi le nasledil legendarni model 159, ki so ga nehali izdelovati leta 2011.

Alfa Romeo naj bi z izdelavo začela novembra letos, vendar naj bi se po trditvah dveh neimenovanih virov s strani dobaviteljev že bali zamud, povezanih z nadzorom kvalitete – v tem primeru bi lahko novi model luč sveta ugledal šele konec leta ter doživel pravo premiero marca naslednje leto.

Giulia bo razkrita ob 105-letnici Alfe Romeo v znamkinem muzeju v mestu Arese, širša javnost pa jo bo v živo lahko videla jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Še pred uradnim razkritjem je Alfa Romeo v javnost poslal fotografijo, s katero napovedujejo velik dan za znamko.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive news, Carscoops. Foto: Alfa Romeo)

Mnenja uporabnikov

15 komentarjev za "Nova Alfa Romeo pripravljena na razkritje"


pskoda
8 leta 9 meseci nazaj

Alfa je zgubila renome in zaradi slaboh avtomobilov je tudi propadla na kar jo je kupil fiat, ki tudi nekaj ne blesti v prodaji sploh zadnje čase nima nič pametnega za prodat. Osebno sem imel tudi okrog leta 1998 novo alfo 145 2.0 ki je bila zelo soliden izdelek in se bi upal trdit, da je bila boljša od golfa v vseh pogledih.

RedBaron
8 leta 9 meseci nazaj

Očitno kjub ceni, giullietta ni to kar kupci pričakujejo. Ker, po stanju na cesti sodeč, raje izberejo škodo ali kio (ali kaj drugega). 156 je bila kar priljubljena v svojih časih, ampak 159 mislim, da ni ponovila uspeha predhodnice. Saj tudi FIAT ni preveč uspešen. Bravo/brava sta se nekako prodajala, grande punto tudi, potem pa (kljub precej atraktivnemu dizajnu) ne več.

Mogoče ima alfa premalo oglaševanja in so ljudje preprosto “pozabili” nanjo. Vprašanje, če bo strategija s “premožnimi” kupci uspešna, ker takšni ne iščejo brezobrestnega financiranja, ne pregledujejo spiska opreme in cen, ampak enostavno pridejo v salon BMW, AUDI ali Mercedes in tam naročijo novega .

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Toliko slabše za Alfo..

xxl
8 leta 9 meseci nazaj

In primerljiva KiA in Škoda,nista nič kaj cenejše od Alfe (Giuliette),prej dražje.Težko verjameš ne?

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Najbrž bi morala Alfa iti še nižje s ceno, vsaj toliko, da ljudje navalijo in potem ugotovijo, da je OK. Potem pa ne bo problema višat cene. Lep primer iz preteklosti sta Kia in Škoda s tem, da Škodi uspeva s kakovostjo, Kii pa malo manj..

 
Prihodnost razkošja v obliki BMW serije 7
Dvomilijonti Defender v posebni izvedbi