Novice

Novi Audi Q5 že skoraj povsem slečen

Na spletu so se pojavile prve slike skoraj povsem odkrite nove generacije Audijeve prodajne uspešnice, modela Q5. Enega izmed pomembnejših modelov v paleti proizvajalca iz Ingolstadta naj bi predstavili čez približno leto dni.

Po prvih fotografijah je moč opaziti precejšnjo oblikovno podobnost z večjim Q7, pri čemer se največja razlika med obema modeloma opazi na zadnjem delu. Sicer pri Audiju še niso razkrili prav nobene tehnične podrobnosti, a vendarle lahko pričakujemo, da bo novi Q5 slonel na predelani koncernski platformi »MLB Evo« ter se ponašal z vsaj 100 kilogramskim prihrankom v lastni masi.

Pod motornim pokrovom se bodo po vsej verjetnosti znašli agregati, poznani iz pravkar predstavljenega modela A4. Tako se bo pri bencinskih različicah na začetku cenika pojavil 2.0 TFSI s 140 kW (190 KM), najmočnejša verzija pa bi lahko imela tudi več kot 350 »konj«. Pri tržno zanimivejših turbodizlih bodo na voljo tako dvolitrski štirivaljni, kakor tudi trilitrski šestvaljni TDI-ji (med 180 in 240 »konji«). Kasneje bi se znala pojaviti še različica S (kot sedanja 340-»konjska« SQ5 Plus) ter priključno hibridna izvedba.

Kupcem novega Q5 bodo na voljo najsodobnejši sistemi, poznani že iz večjega »brata«, modela Q7 (prilagodljivi tempomat z asistenco za zastoje, asistenčni paket City, virtualni kokpit, …).

Novi Q5 bodo svetovni javnosti po vsej verjetnosti predstavili prihodnjo jesen na avtomobilskem salonu v Parizu.

 Avtomobilizem.com (Vir in foto: motor-talk.de.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
“Fiat Likes U” tudi v Sloveniji
Skupina Volkswagen: aktivne so slovenske spletne strani za pojasnila v dizelski aferi