Novice

Novi Fiat 500 Riva je najmanjša jahta na svetu

Fiat je združil moči s prestižnim izdelovalcem jaht in ustvaril posebno serijo modela 500. Nov model povezuje edinstven slog jaht Riva z majhnimi dimenzijami in mestno uporabnostjo.

V Fiat 500 Riva lahko vidimo številne elemente, ki so navdih našli pri prestižnih jahtah Riva. Najbolj seveda izstopajo unikatna modra barva Sera Blue, kromirani dodatki in povsem nova 16-palčna platišča. S kromirano linijo okrog vozila so poudarili navtične vezi, ki jih poudarijo še kromirane kljuke, ogledala in maska hladilnika.

Prenova je zajela tudi potniško kabino. Modro barvo Sera Blue lahko vidimo ob straneh usnjenih sedežev in v varnostnih pasovih, slednji so v enaki barvi slonovine kot sedeži. Največja sprememba je prihod kvalitetnega lesa, ki ga uporabljajo pri Rivi. Glavna materiala na armaturni plošči sta mahagonij in javor, medtem ko je prestavna ročica izdelana iz masivnega mahagonija. Za večjo prepoznavnost skrbi edinstvena ploščica s serijsko številko modela, ki bo na voljo izključno prvim 500 kupcem posebne serije in bo lahko individualizirana po željah kupca.

Motorna paleta ostaja nespremenjena. Bencinsko stran bo zastopal 0,9-litrski agregat TwinAir v dveh različno močnih izvedenkah in 1,3-litrski dizelski agregat. Poleg običajne različice je na voljo še kabriolet 500C Riva.

Kot so sporočili pri italijanskemu proizvajalcu vozil, je Fiat 500 Riva že mogoče naročiti.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford se z modelom GT Heritage Edition vrača v leto 1966
Pogled v notranjost Toyote C-HR