Novice

Novi Golf se bo zgledoval po XL1

Cilj evropske regulative za znižanje emisij CO2 je, da v letu 2015 vsa vozila, ki jih ima proizvajalec v floti, dosegajo povprečno emisijo 130 g/km, ki naj bi se do leta 2021 znižala na zgolj 95 g/km. Politični pritiski iz Nemčije so rok podaljšali do leta 2024, v omiljeni verziji, po kateri naj bi do leta 2021 novim zahtevam zadostilo 95 % vseh osebnih vozil, do leta 2024 pa vsa vozila.*

Volkswagen Golf, v odvisnosti od vgrajenega motorja, trenutno proizvede od 85-190 g/km emisij CO2, z izjemo električnega e-Golfa, ki je brez izpusta škodljivih emisij. Za naslednjo, osmo generacijo Golfa, ki naj bi na trg prišla leta 2019, bodo morali  inženirji pošteno zavihati rokave. Golfova flota bo po napovedih morala dosegati emisije CO2 precej pod 90 g/km,  da bodo lahko zadostili zahtevam Evropske unije, pri čemer naj bi si precejšen del tehnologije med drugim izposodili tudi pri izredno učinkovitem modelu XL1.

V napovedih se pojavljajo številne rešitve, med drugim tudi variabilna kompresija motorja, vztrajnik z regeneracijo električne energije, električno gnana turbina in večji izkoristek ”jadranja”. Volkswagen bi lahko pomoč glede električne turbine in variabilne kompresije motorja dobil s strani Audija. Ulrich Hackenberg je potrdil, da v skupini Volkswagen že iščejo rešitve na tem področju. Vztrajnik, ki shranjuje električno energijo, bi lahko nosil Audijeve oznake, saj slednji podoben sistem že vrsto let uporablja v dirkalniku R18 e-tron Quattro, druga omenjena možnost pa je britanski električni vztrajnik, ki ga že nekaj časa preizkuša tudi švedski Volvo.

Samo izboljševanje aerodinamike in materialov ne bo zadoščalo za dosego zahtev Unije, zato Volkswagen pospešeno išče rešitve na drugih področjih. Omenjene zahteve so že in bodo tudi v prihodnje povzročile višje razvojne stroške in dražjo izdelavo vozil, zato so vsi proizvajalci pred težko nalogo, da obdržijo končno ceno vozila v razumnih mejah. Ena izmed možnosti je tudi povečana uporaba aluminija in karbona, ki pa zaradi visoke proizvodne cene ni sprejemljiva.

Najbolj popularno evropsko vozilo naj bi v osmi generaciji zadržalo zunanje mere, vendar naj bi postavilo mejnike v aerodinamiki zunanje oblike pri množično proizvedenih serijskih modelih – področje, kjer bodo verjetno prav prišle

Avtomobilizem.com ( Vir: Autoblog, European Comission, Autocar. Foto: Gašper Pirman)

*http://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/cars/index_en.htm

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi Golf se bo zgledoval po XL1"


bucko_99
9 leta 7 meseci nazaj

še malo pa bodo politiki omejili CO2, ki ga izdiha človek. Naj več pogozdujejo pa bo krog fotosinteze boljši.

 
Orodja iz 3D tiskalnika Oplu lajšajo izdelavo avtomobilov
Tatovi bakra iz električnih polnilnih postaj v Vancouvru