Novice

Novi Hondin Civic tudi na evropskih tleh

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Švici bo japonska Honda predstavila petvratno študijo nove generacije svoje prodajne uspešnice Civic. Oblikovno se bo v veliki meri naslanjala na lani predstavljeno limuzinsko verzijo »ameriškega« Civica.

Petvratna kombilimuzinska različica bo sicer najpomembnejša karoserijska izpeljanka desete generacije Hondinega Civica  na evropskem trgu, kjer bo poskušala ukrasti vsaj malce tržnega deleža Volkswagnu Golf, Renaultu Megane, Fordu Focus ter ostalim. Oblikovno se petvratna različica naslanja na limuzino, katero so Japonci predstavili že na lanskem losangeleškem salonu, ter njeno trivratno kupejevsko izpeljanko.

Pri Hondi so se sicer odločili, da bodo na avtomobilskem salonu ob Ženevskem jezeru najprej predstavili zgolj študijo nove generacije petvratnega Civica ter šele kasneje v Parizu končno serijsko verzijo. V Veliki Britaniji proizveden avto pa naj bi se med kupci pojavil v začetku prihodnjega leta.

Pri japonskem proizvajalcu zaenkrat še niso razkrili tehničnih značilnosti novega Civica, verjetno pa se bo znašel pod motornim pokrovom tudi novi prisilno polnjen bencinski agregat (175 KM), ki so ga predstavili že lani v limuzini.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Voznik je lahko človek ali računalnik
Prihaja prvi električni Opel