Novice

Novi Suzuki Baleno bo iskal svoje mesto v segmentu B

Suzuki bo na salonu v Frankfurtu predstavil povsem novo generacijo kombilimuzine Baleno.

 

 

Se vam zdi silhueta s fotografije ali kratkega videa znana? To bo verjetno zato, ker je novi Baleno produkcijska različica koncepta iK-2, ki ga je japonski proizvajalec vozil predstavil na letošnjem salonu v Ženevi.

Nova kombilimuzina s petimi vrati bo prvič razkrita javnosti 15. septembra na salonu v Frankfurtu, po besedah proizvajalca pa bo navdušila z elegantnim dizajnom, prostorno notranjostjo in novimi tehnologijami. Zaenkrat niso ponudili nobenih drugih informacij, a naj bi novi Baleno  ponujal racionalno alternativo v primerjavi z modelom Swift, predvsem z vidika praktičnosti in splošne uporabnosti.

Suzukijev koncept iK-2 je poganjal litrski BoosterJet bencinski agregat z neposrednim vbrizgom goriva, ki bo na voljo tudi v produkcijski različici. Ob razkritju koncepta so pri Suzukiju potrdili, da bo lahko imela produkcijska različica nameščen tudi hibridni pogon SHVS. Pričakujemo lahko, da bo Baleno dimenzijsko ostal nespremenjen – 4.023 mm v dolžino, 1.920 mm v širino, 1.450 mm v višino in z 2.520 mm dolgo medosno razdaljo, s čimer bi se uvrščal v B segment.

Na cestah lahko novinca pričakujemo zgodaj poleti naslednje leto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Suzuki)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Športnoterenski Tesla Model X se napoveduje septembra
Navdušujoča reinkarnacija Alfe Romeo 8C 2300