Novice

Opel v Pariz z električno Ampero-e

Opel bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu predstavil novega električnega člana družine.

Model z bliskom na emblemu združuje pionirsko akumulatorsko tehnologijo in delovanje brez emisij z zabavno izkušnjo vožnje, zato bo naelektrena Ampera-e s 360 njutnmetri navora navdušila tako športne kot ekološko usmerjene kupce.

“Opel Ampera-e omogoča vsakdanjo uporabo električnega vozila in je povsem pripravljena za prihodnost,” pravi Oplov izvršni direktor, dr. Karl-Thomas Neumann. “Ampera-e osupljivo dokazuje, kako tesno sta lahko povezana prijazen odnos do okolja in užitek pri vožnji. Z elektromotorjem, ki vedno znova preseneča z zmogljivostjo, je vožnja nadvse zabavna.”

Moč elektromotorja znaša 150 kW (204 KM), še bolj pa je impresiven podatek o pospešku od 0-50 km/h – z mesta vas bo izstrelila v 3,2 sekunde, za pospeševanje od 80-120 km/h pa potrebuje 4,5 sekunde, zato naj bi bila Ampera-e idealen sopotnik v mestu in na avtocesti. Maksimalna hitrost je omejena na 150 km/h. Zaenkrat so pri Oplu še skrivnostni, a naj bi bil doseg po evropskem ciklu boljši od večine električnih vozil, ki jih poznamo danes.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Opel v Pariz z električno Ampero-e"


7 leta 7 meseci nazaj

3,2 sekunde do 50 km/h in ne do 100!

Ivan36
7 leta 7 meseci nazaj

Super! Sedaj pa še upam, da so nadeli gume 185, 195 / 65 R 20 in ne kake 245/45ZR19!

 
Iznašli način za recikliranje ogljikovih vlaken
Tesla predstavila novi model S P100D